Santa Cecília vos invita a un llarg cap de setmana musical amb un piano que portarà cua

Santa Cecília vos invita a un llarg cap de setmana musical amb un piano que portarà cua

Unir la fi de curs de les escoles de música amb el tradicional concert de Sant Joan i, a més, aprofitar l'ocasió per a sumar també el concurs de jóvens intèrprets de piano. Tot en u. El Centre Musical i Instructiu Santa Cecília despedix el curs amb un intens cap de setmana musical… encara que també podríem estar davant del naixement d'una futura setmana de la música.

Tot per un piano. Podria ser el títol d'una peça musical, però en realitat és l'origen de la setmana musical amb què el CMI Santa Cecília despedix les seues activitats formatives i lúdiques fins al pròxim curs.

En 2009 ja vam llogar un piano de cua per al concert de fi de carrera i només es va utilitzar en un acte”, recorda Pepe Sancho, president de Santa Cecília. “Enguany hem decidit aprofitar la presència del piano i utilitzar-lo en distints concerts, així que hem unificat la fi de carrera, el concurs de jóvens intèrprets, la fi de curs de les escoles municipals de música i el concert de Sant Joan”.

Total, d'un piano de cua hem passat a un piano que portarà cua.

El llarg cap de setmana musical comença el divendres 17 de juny, a la vesprada, amb el recital de piano i l'actuació de l'orquestra del CMI Santa Cecília. Tot això en la sala d'actes de la Casa de Cultura, com la resta d'actuacions.

Ja a la nit, és l'hora dels grups: el grup de cambra i el grup de percussió No passa res oferiran una àmplia selecció del seu repertori a partir de les 11 de la nit.

El dissabte 18 també doble sessió: al matí, la final del concurs de jóvens intèrprets; a la vesprada, el recital de fi de carrera dels alumnes de l'escola.

El cap de setmana finalitza el diumenge 19 al matí, amb un dels plats forts: els professors de l'escola pujaran a l'escenari disposats a demostrar que el seu no és la teoria, sinó abans que res la pràctica. El seu concert promet tindre un públic incondicional, els seus propis alumnes… encara que, això sí, van disposats a seguir amb ull clínic la interpretació dels seus profes, no siga que se'ls escape algun desafine i hagen de tirar-li'l en cara en classe.

Però no acaba ací la música, ja déiem que este seria un cap de setmana molt, molt llarg.

El dimecres 22, a la vesprada, seran precisament eixos alumnes que el diumenge seguien entusiasmats l'actuació dels profes els que pugen a l'escenari per a mostrar els avanços musicals de tot l'any. El seu concert també tindrà un públic incondicional, encara que en este cas passarà per alt qualsevol desafine… no en va seran els seus propis pares.

La sessió vespertina comptarà amb les actuacions del jardí musical (xiquets de 3 a 7 anys), el cor infantil (alumnes de 2n de solfeig), l'orquestra infantil, el cor dels majors i els guanyadors del concurs d'interpretació. Un variat menú apte per a tots els públics.

I com a final, l'actuació el dimecres nit de la banda juvenil i la banda simfònica del CMI Santa Cecília, en el tradicional concert de Sant Joan que, com és lògic, se celebra un dia abans… a Puçol, el 23 de juny ja té una actuació estel·lar que difícilment admet competència, el bou de Sant Joan, amb tres sessions en un únic dia: tancament matinal, desencaixonades vespertines i bous embolats nocturns.

Quasi una setmana completa de música i tot per un piano de cua. Què succeirà si en alguna ocasió Santa Cecília es planteja llogar no sols el piano, sinó també un òrgan tubular?

406-jose_sancho-1

 

12 Juny 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres