Arranca la campanya contra la mosca de la fruita

Arranca la campanya contra la mosca de la fruita

Davant de l'imminent inici de la campanya de la fruita d'estiu, la Conselleria d'Agricultura llança la campanya contra la mosca de la fruita. Si no vols que el teu camp sofrisca l'atac del Ceratitis capitata Wied, sol·licita ja el tractament. Però recorda: no està autoritzat el seu ús en fruites que es vagen a exportar a EE.UU ni en caquis i figueres.

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació posa en marxa un any més la campanya contra la mosca de la fruita. L'objectiu d'esta campanya és començar els tractaments terrestres contra el Ceratitis capitata Wied en els fruiters d'estiu (de plantació regular), per al que la Conselleria facilitarà gratuïtament els productes fitosanitaris necessaris per a la realització d'estos tractaments, anant a càrrec de l'agricultor els gastos d'aplicació.

El producte fitosanitari que s'entregarà serà Lambda chihalotrin. El seu ús es realitzarà per mitjà de tractaments de polvorització en esquer, no estant autoritzat en aquelles parcel·les la producció de les quals es destine a l'exportació a Estats Units o al cultiu de caquis o figueres. Per a dur a terme la polvorització del producte serà necessària la seua mescla amb proteïnes hidrolitzades.

A més, el tractament es realitzarà segons les condicions d'aplicació autoritzades en el Registre de Productes Fitosanitaris del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí per a evitar desequilibris en la fauna auxiliar útil.

Tant els ajuntaments com les cooperatives i societats agràries de transformació (SAT) podran col·laborar en esta campanya sol·licitant el tractament al Servici de Sanitat Vegetal de la Conselleria i informant del llistat d'agricultors interessats a acollir-se a esta ajuda”, explica la regidora d’agricultura, Pepa Conesa. “Este document, a més d'incloure les dades de l'agricultor i de la plantació, ha d'indicar un llistat independent per a  cada varietat i precisar el total de la superfície cultivada i la unitat de superfície utilitzada (fanecades, hectàrees, etc.). Tota esta informació ha de remetre's com més prompte millor al Servici de Sanitat Vegetal”.

Per a més informació, contactar amb l'ajuntament, la cooperativa o SAT corresponent o telefonar al Servici de Sanitat Vegetal: 96 387 47 00 / 96 387 47 08.

Informa: Miguel Crespo

384-pepa_conesa-2

 

03 Juny 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres