Els senderistes de Puçol despedixen la temporada endinsant-se en la Gola de Lucino

Els senderistes de Puçol despedixen la temporada endinsant-se en la Gola de Lucino

Amb l'excursió a la Gola de Lucino, en l'accidentat massís del Caroig, els senderistes del Club d'Atletisme de Puçol van despedir la seua temporada 2010-2011. Els rierols, rambles i barrancs del Caroig, les pintures rupestres de la Cova de l'Aranya i el riu Cazuma van posar el colofó a esta espectacular visita a la Gola de Lucino.

La ruta va discórrer pel marge esquerre del llit del riu Cazuma, per una pista on vam trobar els primers senyals de validació del sender. Al llarg de la ruta ens vam trobar amb diversos pous i rabejos d'un blaus turquesa que convida en esta època de l'any a un capbussó, que la nostra mascota “Capi” no va deixar de comprovar in situ el refrescant xapoteig que produïa la immersió en estes piscines naturals.

Després de còmodes llaçades ascendint alguns repetjons, vam arribar a la visita d'un dels punts d'interés d'esta ruta: La cova de l'Aranya, on es conserva una bona mostra de pintures rupestres del denominat Art Llevantí, datat entre tres i cinc mil milions d'anys abans de Crist. Sens dubte, tot un descobriment per als nostres senderistes.

Després de la visita cultural, ens quedava un enclavament singular, La Gola de Lucino. Es tracta d'una angostura que forma el llit o rambla del riu Cazuma. Sens dubte el més espectacular de la ruta. A mesura que vam avançar pel llit es va transformant en un angost congost rodejats de cingles verticals, havent de fer alguna enfilada en un caos de roques i rulons, sortejant-los per còmodes passos que ens conduïxen cap a la part final o ximenera on és impossible continuar avançant, doncs s'alcen majestuosos murs cap al cel obert.

Sens dubte una bonica ruta adornada amb espectaculars racons que fan d'esta un paratge de conte.

La pròxima temporada reprendrem la nostra activitat amb suggeridores rutes i enclavaments que ens permeten conéixer un poc més la nostra Comunitat.

Una salutació i fins a la vista.

Informa: Paco Ramírez

376-senderistas_lucino-3

 

30 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres