Ángel Sánchez: “En comerç, la col•laboració i la imaginació són grans armes contra la crisi”

Ángel Sánchez: “En comerç, la col•laboració i la imaginació són grans armes contra la crisi”

Per al regidor de comerç les millors ferramentes contra la crisi no sorgixen dels grans conglomerats, sinó del pròxim, de la col·labi ho fa amb novesoració entre les empreses locals i les institucions pròximes, com els ajuntaments, amb la imprescindible aportació dels veïns. Una mescla d'imaginació i participació que hui per hui és la clau de l'èxit de Puçol DeMostra.

La fira comercial i industrial complix quatre anys com a aparador del comerç local i ho fa amb noves idees, nous col·laboradors i el mateix esperit de sempre: animar als veïns de Puçol que coneguen l'àmplia oferta de serveis que tenen en el seu propi poble, sense anar més lluny, “perquè la proximitat és també una garantia de qualitat, ja que pots acudir ràpidament a la teua botiga habitual a solucionar qualsevol dubte o problema que tingues”, assegura Ángel Sánchez.

Fruit d'este plantejament ja es va posar en marxa en 2009 una campanya d'imatge corporativa davall l'eslògan Puçol, el teu centre comercial, fidel reflex de l'objectiu que es perseguix: aconseguir que els veïns canvien els seus hàbits de compra i en compte d'acudir a grans superfícies on reben un tracte impersonal opten per l'atenció personalitzada de la xicoteta i mitjana empresa local.

La busca de noves fórmules en la col·laboració continuada que mantenen l'Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol (ACEP) i l'ajuntament va donar com resultat al desembre del 2010 la creació L'arbre dels somnis: una campanya conjunta per a promocionar el comerç local però també la solidaritat en època nadalenca.

La mostra de dibuixos realitzada pels escolars de la població va servir no sols perquè cada un rebera un detall, sinó també per a recaptar fons que es van destinar a Cáritas Puçol, perquè en la fi d'any tots pogueren fer realitat els seus somnis.

A principis de 2011 també es va apostar des de la regidoria de comerç per una iniciativa que respon a les inquietuds dels establiments hostalers: l'aplicació de la llei que prohibix fumar en locals públics obligava a buscar fórmules per a conjugar la salut i l'oci, “i hem posat en marxa un projecte per a facilitar la creació de terrasses a l'aire lliure enfront de bars i restaurants. Un projecte àgil, amb tràmits molt simples i resultats que estan a la vista: multitud d'establiments ja disposen de la seua terrassa per a donar el servei als fumadors, inclús amb una reducció del cànon diversos mesos, per a facilitar que estiguen disponibles els 365 dies de l'any”.

I ja a la primavera, dins de Puçol DeMostra, una altra iniciativa que promet tindre continuïtat: La ruta de la tapa. Un projecte que ha pensat, organitzat i mimat l'Agrupació de Penyes, un col·lectiu habituat a col·laborar en distintes activitats locals (des de la cavalcada de Reis a la baixada de caixons del 7 de setembre, passant per la seua setmana de festes a l'octubre, amb actes oberts a tots els veïns) que ara aposta també pel comerç local amb una idea tan senzilla com a brillant: visquem les festes, tots a disfrutar de cada dia, de cada acte… i per a mantindre'ns en peu, gens millor que recórrer els 40 bars i restaurants que ens oferixen una beguda i una tapa pel mòdic preu d'1'90 euros.

Tot un exemple d'imaginació i una gran aposta per la participació ciutadana: “definitivament, les propostes que hem posat en marxa en els últims dos anys demostren que contra la crisi cal prendre grans mesures, però també xicotetes, i la imaginació i la participació són grans armes per a continuar avançant”.

Així que ja ho saps: si vols conéixer La ruta de la tapa, acosta't a la fira i podràs assaborir un aperitiu, però si de veritat vols disfrutar-la… de l'1 al 9 de setembre, fes un parèntesi i disfruta de la festa en el carrer, en el teu poble, amb la teua gent.

logo_pdf Programació completa de la fira Puçol DeMostra 2011

342-angel_sanchez-3

 

30 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres