El Col•lectiu de Dones de Puçol, cada any més activitats i més sòcies

El Col•lectiu de Dones de Puçol, cada any més activitats i més sòcies

El Col·lectiu de Dones de Puçol seguix amb la seua agenda d'activitats per al primer trimestre de 2011 i el pròxim estiu. La seua presidenta, Rosa Fernández, explica que “programem les nostres activitats a sis mesos vista per a establir una per mes i que siguen el més diverses possible i a més a més de la màxima qualitat”.

Des de gener del 2011, les ames de casa del Col·lectiu de Dones de Puçol  han celebrat com a mínim una activitat per mes, inclús en alguna ocasió dos. El seu calendari d'activitats va arrancar el dimecres 26 de gener amb una visita cultural al port i a la València marinera.

Rosa Fernández, presidenta del Col·lectiu de Dones, comenta que “vam passar una jornada agradable visitant les Drassanes, el museu de la Setmana Santa Marinera, el museu de l'Arròs... Després vam dinar en el restaurant Las Atarazanas i vam finalitzar la jornada amb una visita per les instal·lacions del port”.

Al febrer, el Col·lectiu de Dones va organitzar una altra excursió a València. El divendres 4 de febrer les sòcies d'esta associació van visitar el museu Pius V i el Parc de Capçalera. Rosa destaca que “esta visita va ser totalment gratuïta per a les nostres sòcies i les persones que van voler acompanyar-nos. El colofó final el vam posar amb una dinar en el Restaurante Puzol”.

A més d'esta excursió a València, el dijous 24 de febrer Col·lectiu de Dones va realitzar en el saló d'actes de la  Casa de Cultura la seua junta general ordinària. La directiva va informar les seues sòcies de l'estat de l'associació, dels comptes i de l'agenda d'activitats. La presidenta de Col·lectiu de Dones afirma que “les sòcies ens van mostrar el seu agraïment i ens van animar a continuar treballant igual de bé”.

Al març la frenètica activitat del col·lectiu va continuar amb dos plats forts. El primer va ser el dijous 10, quan es va organitzar, amb motiu de la Setmana de la Dona de Puçol, una xarrada davall el títol Una estoneta per a nosaltres, que va culminar amb un berenar.

I el diumenge 27 de març l'associació va celebrar la X Trobada de Bolilleres, que en esta edició va comptar amb més de 650 participants i més de 1.500 visitants. La presidenta del Col·lectiu de Dones explica que “van passar moltes persones per les instal·lacions per a visitar l'acte i la nostra  exposició dels tallers. Vam rebre també la visita de les autoritats i es va clausurar la trobada amb l'entrega d'un regal per a totes les assistents”.

El dijous 14 d'abril, en la nau de l'antiga estació de Renfe, esta associació de dones va celebrar el II Dia de la Sòcia que, com explica Rosa, “consistix en un dinar gratuït per a les nostres sòcies, a més dels dos berenars anuals que realitzem des del naixement d'esta associació, que també són gratuïtes. A més del dinar, l'acte es va amenitzar amb un ball que es va prolongar fins que les nostres sòcies es van cansar de ballar”.

A més a més, a l'abril el col·lectiu també va participar en el Rebost de la Dipu, que es va realitzar dimarts 12 a Moncada. Enguany l'encontre consistia a elaborar plats casolans amb la poma com a ingredient estrela. Les sòcies de l'associació van confeccionar 9 plats distints, com per exemple una tarta de poma amb fruites variades o uns deliciosos creps de poma.

Al maig, les sòcies del col·lectiu van viatjar el dimecres 17 fins a Guadalest. Esta excursió subvencionada per l'associació va permetre a les ames de casa visitar la Casa dels Orduña, que data del segle XVII, el Castell de Sant Josep i la fortalesa d'Alcozaiba. Després de recobrar forces en un restaurant de La Vila Joiosa, el Col·lectiu de Dones va visitar també el Museu de la Xocolata i la fàbrica Valor, on van rebre un deliciós regal: una caixa de bombons de diferents sabors i textures.

Les activitats del mes de maig es completen amb una xarrada el divendres 27 de maig a la Casa de Cultura de Puçol. Rosa Fernández precisa que “des de les 18:00 hores especialistes de la firma Danone parlaran sobre alimentació a les sòcies i a la resta de participants que vulguen assistir a este acte, que a més comptarà amb un detall per al públic”.

I este estiu les activitats del Col·lectiu de Dones no es detenen. El dijous 2 de juny  realitzaran un altre viatge, en esta ocasió a Villarrobledo per a disfrutar de la bellesa incomparable de les Llacunes de Ruidera.

El dijous 30 de juny es celebrarà el Berenar d'Estiu per a les sòcies i a l'agost el seu tradicional viatge llarg de l'any, que en esta ocasió serà a Àustria i Suïssa. La presidenta del Col·lectiu de Dones comenta que “anirem a Viena, a la residència estival de Sissi emperadriu, passarem per l'opera, el barri dels museus... També estarem a Salzburg, on visitarem la casa museu de Mozart, en Innsbruck, on vorem el castell del Rei Boig, i en molts més llocs”.

Rosa afirma que “com es pot observar les nostres activitats són variades i culturals. L'interés que s'imprimix en l'elaboració dels programes és l'èxit d'esta associació independent, dinàmica, jove, apolítica i amb caràcter propi. Ens administrem amb els nostres recurs propis: els 10 euros anuals de quota de cada sòcia, les loteries de Nadal i Sant Josep i un ingrés xicotet de la subvenció de l'ajuntament. A més tenim patrocinadors i empreses de la localitat que ens ajuden. Totes les activitats estan subvencionades o són gratuïtes per a les nostres sòcies, com els dos berenars i el dinar del Dia de la Sòcia. Per això totes les nostres sòcies estan tan satisfetes i açò es demostra en l'increment que ha experimentat l'associació en este últim any, arribant a la xifra de 300 dones en estos moment. I açò va a més”.

Informa: Miguel Crespo

356-viaje_guadalest-1

 fotos_noticia

 

30 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres