José Tomás eclipsa Sant Isidre i resplendix Sant Jaume

José Tomás eclipsa Sant Isidre i resplendix Sant Jaume

José Tomás ha elegit València: 23 de juliol del 2011. La història també va marcar Barcelona un 17 de juny del 2007. Vicente Barrera i Daniel Luque sonen per a rematar la data. Eixe dia reapareixerà el mestre de Galapagar amb una correguda de Cuvillo. O del Pilar.

Gran èxit de Simón Casas per a la seua empresa i per a València, i més eficaç el francés per a l'economia valenciana que alguna promesa electoral. A més, salvació de la Fira de Sant Jaume, injecció de categoria, de diners, d'abonaments, reserves en restaurants, habitacions en hotels…

València amb la Verge i Castelló amb la Beneficència cedixen els trastos de la voràgine taurina de la Comunitat a les Fogueres d'Alacant, enllumenades però no aprovades. A pesar que Las Ventas, que per a això és capital del toreig i més al maig, encapçale els grans titulars, José Tomás ha rebentat esta setmana Sant Isidre sense torejar. La temporada, les empreses, El Juli, Sojornen i tots, fins als quals no l'engulen perquè el mestre no engul res, el necessitàvem. Urgia. Espantarà en les seues vesprades i fires la crisi i, tal vegada, continga pel Túria a molts de la ploma que es piren a Santander per la suposada superioritat càntabra.

Els festejos de la Verge han deixat bon sabor amb l'empara del bou, que tant desatén a València els dies de refosufval. El millor va ser, quines coses, el que menys toreja: De la Rosa. Però s'agraïx el gest que El Cid, per fi, li vera la cara a un victorino per ací. S'ha d'agrair això als toreros i que Victorino, gràcies a Casas, torege els seus bous a València. Perquè Juli, sense necessitar res, va vindre a matar una de Miura al juliol i es va anar incomprés. Ponce i Juli mataran la de La Quinta a Màlaga. Algú li podria dir al mestre de Chiva que pot rescabalar-se dels seus últims anys amb un gest d'eixos en la seua terra. Si bé Ponce, per als oblidadissos, va matar en una temporada victorinos a València, Sevilla, Madrid i Bilbao. Tela.

La nova empresa gestora d'Alacant, SEROLO a efectes de popularitat, va presentar dilluns passat els cartells de la Fira de Sant Joan. Les combinacions han sigut rebutjades per la Comissió Taurina per no ajustar-se al que exigix el plec. Destaca l'absència del Juli, gran triomfador de l'any passat, quatre orelles com a aval, i la del rejonador de la terra Andy Cartagena. No obstant El Juli sí que estarà en el Port de Santa Maria, Albacete o Palència, places en el front del qual estan Sebastián i Carlos Rodríguez. Juli no pot faltar en una fira important. I Alacant ho és. Sobra Rivera, per exemple: de la fira i fins i tot del panorama seriós.

Els cartells presentats i rebutjats són els següents. Dissabte 18 de juny.- Cèsar Jiménez, Rubén Pinar i Alejandro Esplá, (Marqués de Domecq). Domingo 19.- Piques. Fermín Bohórquez, Hermoso de Mendoza i Manuel Manzanares, (Bohórquez). Dimarts, 21.- Ponce, El Fandí i Manzanares, (Garcigrande). Dimecres, 22.- Morante, Manzanares i Francisco José Palazón, (Juan Pedro Domecq). Dijous, 23.- Aparicio, Perera i Cayetano, (Santiago Domecq). Divendres, 24.- “Paquirri”, El Cid i Castella, (Buenavista). Dissabte, 25.- Correguda de jònecs. López Simón, David Galván i Alfredo Bernabeu, (Martelilla).

Des del consistori alacantí s'ha argumentat un dèficit qualitatiu en alguns cartells. Amb José Tomás anunciat al juliol a vore qui és el guapo que tira Sant Jaume al corral. Entenga's la ironia. Ja hi ha demanda de nous abonaments. No sols el Déu de dalt fa miracles.

Escriu: Salvador Ferrer
Foto: Vicent Bosch
Este article ha sigut prèviament publicat en el periòdic El mundo

 

29 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres