La penya ho sap: la setmana taurina no trencarà motles, però omplirà la plaça

La penya ho sap: la setmana taurina no trencarà motles, però omplirà la plaça

El divendres 27, a les 8 vesprada, en l'Espai Social La Barraca se celebra la presentació oficial de la nova edició de la Setmana Taurina Vila de Puçol, que enguany se celebra del 17 al 25 de juny en la plaça de bous portàtil instal·lada dins del recinte del vell camp de futbol.

Encara que tot és nou (les dates, la directiva, les ramaderies invitades), en realitat gens canvia i la setmana taurina es manté fidel als esquemes d'anys anteriors: començarà el cap de setmana anterior a Sant Joan (en este cas, el divendres 17 de juny), finalitzarà el dissabte següent (dia 25), comptarà amb un descans d'activitats taurines en la plaça per a atendre el bou al carrer (la nit del 22 i el 23 complet), comptarà amb sessions de vesprada i nit, hi hi haurà concurs de ramaderies (amb tres que repetixen de l'any passat i tres noves) i, en fi, les penyes organitzadores han sigut triades per sorteig, com succeïx en les últimes edicions.

I enguany La penya ho sap ha sigut triada per a presidir la directiva, així que Paco Visquert és el nou president. Junt amb Paco, representants d'altres cinc penyes formen la directiva: Arrós en llebre, Foc al poble, La font del llapis, Peña sense volta i El pijor de cada casa.

Noms imaginatius que demostren l'habitual bon humor de la gent jove (uns d'edat, altres d'esperit) que formen l'Agrupació de penyes de la setmana taurina i que es demostra en l'ambient que presidix les sessions taurines totes les vesprades i nits des de començaments de segle.

Per a presentar el programa d'actes, el divendres 27 es projectarà un vídeo realitzat per Julián Romero on, com és habitual en este meticulós realitzador, es donaran la mà les brillants imatges i l'exquisit muntatge: serà un àgil recordatori del que va ser la passada edició i un breu aperitiu del que ens espera enguany.

L'acte en La Barraca servirà per a conéixer a les sis ramaderies que competiran pels premis i també pel dret a participar l'any que ve. Tres d'elles són precisament les millor classificades en 2010: Germà Vidal, Orero Lecris i Margalef, la gran triomfadora; mentres que les altres tres són noves en esta plaça: Doménech, Machancoses i el ramader local El Saliner.

Com sempre succeïx en estos actes de presentació, hi ha expectació per conéixer el programa definitiu, les propostes de la directiva i les sorpreses, si és que les haguera… encara que estes són el secret millor guardat del moment i no es donaran a conéixer fins a l'acte oficial de presentació del cartell, encara que tampoc importa: hi ha fam de bou, la plaça es va a omplir… i això la penya ho sap.

Fotos: Revista Bous al carrer

363-semana_taurina-6

 

 

26 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres