La Colla Verda neteja la platja de la Marjal dels Moros

La Colla Verda neteja la platja de la Marjal dels Moros

La Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l'Ajuntament de Sagunt que coordina Acció Ecologista-Agró, neteja la platja de la Marjal dels Moros amb la col·laboració del col·lectiu comarcal d'AE-Agró Horta Nord. El proper diumenge 29 de maig els ecologistes tornaran a la marjal, però esta vegada a gaudir d'una excursió en bici. ¿T'apuntes? 

Una vintena de voluntaris de la Colla Verda participà el dissabte 21 de maig al Clean Up the Med celebrat a la platja de la Marjal dels Moros. Durant tot el matí el grup de voluntariat ambiental de l'Ajuntament de Sagunt, que coordina Acció Ecologista-Agró, netejà tant la platja com la Vereda del Mar, el camí de transhumància que connecta el Barranc del Carraixet (Alboraia) i Castelló i que separa la mar d'esta zona humida.

Els voluntaris, que van comptar amb la col·laboració de membres del col·lectiu comarcal d'AE-Agró Horta Nord, iniciaren la neteja a l'Estany de Puçol i arribaren quasi fins a la llacuna on actualment crien els corriols camanegres, les camallongues, els xatracs i els fumarells. Entre el fem arreplegat, desgraciadament un poc de tot: botelles de vidre i de plàstic, bosses, sabates, ferros, alguna peça de vestir... i inclús part d'un matalàs.

La platja de la Marjal dels Moros, que connecta pel litoral Sagunt i Puçol, pateix una forta erosió a conseqüència del port de Sagunt, que s'ha incrementat amb els espigons de la platja de Puçol. Per això, a més a més del fem que malauradament depositen alguns dels seus visitants, també hi ha brutícia que la pròpia mar escopix quan s'embraix.

Afortunadament, després d'un dur matí de neteja, la platja de la Marjal dels Moros es troba ara més neta. Tanmateix, de res no haurà servit l'esforç dels voluntaris de la Colla Verda si la societat no es consciencia de la necessitat de no embrutar i de respectar les nostres platges. Este és l'objectiu del Clean Up the Med, una iniciativa promoguda per l'organització italiana Legambiente a tots els països del Mediterrani, que pretén cridar l'atenció de la ciutadania sobre els valors ambientals i socials de la nostra mar. Uns valors que estem posant en perill amb el nostre fem.

El proper dissabte 28 de maig seran els membres del col·lectiu local d'AE-Agró a Tavernes de la Valldigna els que organitzen el seu Clean Up The Med, concretament a la platja de Padur. Si tens l'ocasió, participa. I si no pots, recorda: no és més net el que més neteja, sinó el que menys embruta. Respecta la teua platja i la resta del teu territori!!!

La Colla Verda tornarà el pròxim dissabte 4 de juny amb l'última activitat del voluntariat ambiental de la primavera: el tradicional seguiment i cens d'aus a la Marjal dels Moros, que a més a més enguany coincideix amb els actes commemoratius del Dia Mundial del Medi Ambient.

Però, si no et pots esperar per a tornar a la marjal recorda que el col·lectiu comarcal d'AE-Agró Horta Nord organitza este diumenge 29 de maig una excursió en bicicleta a esta zona humida. El lloc d'encontre és la Plaça del País Valencià de Puçol, a les 10:00 hores. L'activitat consisteix en un cicle-passeig suau des de Puçol fins a la Marjal dels Moros, amb una visita al Grau Vell inclosa. A més a més, durant el recorregut per la marjal gaudirem de la companyia de les nombroses aus que hi habiten ara als Moros. Si tens algun dubte, pots cridar al 667 908 238 (Miguel Crespo) per a solucionar-lo.

No et perdes esta oportunitat per a conéixer a fons la natura del teu poble. Pedaleja amb AE-Agró i descobreix els tresors naturals de la Marjal dels Moros!

Informa: Miguel Crespo
Fotos: Pere de Prada

361-colla_verde_marjal-6

fotos_noticia 

 

25 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres