Eleccions municipals a Puçol (2): al tancament de les meses es parla de prop d'un 70% de participació

Eleccions municipals a Puçol (2): al tancament de les meses es parla de prop d'un 70% de participació

En total hi havia 14.439 veïns de Puçol que podien votar. No tots han acudit, però els que l'han fet han optat per la primera hora o per l'última, quan el sol no premia: i és que el sol invitava a passejar o disfrutar de la platja durant el dia. Poques novetats, només constatar que a les 8 de la vesprada ha començat el frenesí per informar dels resultats.

Mari Carmen Olmedo va tindre l'honor de ser l'última veïna de Puçol a emetre el seu vot en l'Espai Social La Barraca, just a les huit de la vesprada. Al mateix temps, la guàrdia civil i l'intendent cap de la policia procedien a tancar l'accés al local, fins a organitzar el recompte en les distintes meses.

En tots els casos el procediment és el mateix: en primer lloc, s'obrin els vots que han arribat per correu; a continuació, voten els membres de la mesa; finalment, es procedix al recompte de tots els vots depositats en l'urna de les paperetes blanques, és a dir, les eleccions municipals; si tot transcorre amb normalitat, es firmen les actes i el representant de l'administració pública telefona a la Delegació del Govern per a informar de les dades oficials. Després, exposa els resultats en el local i avisa a l'ajuntament.

El procediment es repetix amb les paperetes taronges, corresponents a les eleccions autonòmiques. Una vegada totes les dades computades i les actes firmades, el representant de l'administració local acompanya el president de la mesa fins a l'ajuntament, on depositen les actes i els vots nuls, per si haguera alguna reclamació.

I conte contat… encara que per a llavors el xampany ja correrà per algunes de les seus i per altres potser seran llàgrimes les que córreguen.

Encara que mai se sap, perquè és ja una tradició la imatge, almenys a nivell estatal, dels representants de partits polítics que sempre, sempre han guanyat, dóna igual si tenen un vot o diversos milions. És un dels tòpics habituals de les eleccions de qualsevol tipus.

Encara que hi ha altres que també es repetixen amb assiduïtat: els veïns que han oblidat el seu carnet d'identitat, o que porten una fotocòpia, o potser el tenen caducat… només els últims han pogut votar en esta ocasió. Els que no el troben, els que oferixen el permís de conduir, que no val, o els que telefonen a casa perquè algú s'ho porte corrent. Estos depenen de la sort per a poder votar.

Al contrari, el que sí que ha sigut una novetat enguany és que els immigrants puguen votar en les municipals, però no puguen fer-ho en les autonòmiques, una situació que provocava curioses imatges en algunes meses, sobretot en Santa Marta i en l'Espai Social Martínez Coll, on una de les urnes presentava un aspecte molt més ple que l'altra.

D'altra banda, absoluta tranquil·litat al tancament de les meses.

Comença el frenesí postelectoral, mentres el xampany es refreda i l'encreuament de dades és continu.

L'EMTV oferix en directe els resultats des de les 20:30 hores, aproximadament, combinant reportatges matinals amb connexions en directe amb l'ajuntament, des d'on Agustín Baena oferix les dades de cada mesa segons van arribant. En l'estudi, Mentxu Balaguer va encaixant els reportatges matinals amb les dades nocturnes.

I a casa, un bon grapat d'espectadors atents a la televisió local per Internet… encara que altres també preferixen seguir les dades que oferix la pàgina web del ministeri (amb enllaç directe des de la web municipal), on les dades s'actualitzen abans: no oblidem que els representants de l'administració telefonen primer a la Delegació del Govern i després envien les dades al propi ajuntament.

És hora de les dades, dades i més dades.

La reflexió arribarà demà.

I si ningú aconseguix la majoria absoluta, despús-demà començarà la inevitable ronda de contactes per a intentar aconseguir un govern estable, perquè a Puçol la majoria absoluta significa tindre nou regidors i tant el PSOE com el Partit Popular ja saben el que ocorre quan un intenta governar amb set o huit: la moció de censura, prompte o tard, acaba per arribar.

353-recuento_votos-2

elecciones

logo_pdf Resultats a Puçol de les eleccions municipals 2011
22 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres