Més de 500 escolars de Puçol descobrixen els secrets africans de Ghana amb Diversia

Més de 500 escolars de Puçol descobrixen els secrets africans de Ghana amb Diversia

Els alumnes dels col·legis i de l'institut de Puçol participen un any més en Diversia, la fira de les cultures i la solidaritat que organitza l'ajuntament. En esta edició, els menuts van descobrir amb jocs, tallers, exposicions i danses els secrets de Ghana, el primer país de l'Àfrica subsahariana que va aconseguir independitzar-se en 1957.

Del 9 al 13 de maig, els escolars de La Milotxa, Lluís Vives, Jaume I, Bisbe Hervás, Virgen al Pie de la Cruz i els alumnes de l'Institut d'Educació Secundària (IES) de Puçol van disfrutar dels tallers i activitats de Diversia. En esta edició, els 525 xiquets que van participar en la fira de les cultures i la solidaritat de Puçol van descobrir els secrets de Ghana, un país africà situat en la part occidental del continent i que va ser el primer de l'Àfrica subsahariana que va aconseguir independitzar-se en 1957.

José Luís Gómez, tècnic municipal de joventut, explica que “els tallers de Diversia estaven adaptats segons l'edat dels escolars. Per exemple, els menuts de La Milotxa van participar en uns jocs a l'aire lliure amb danses, balls, titelles i contes tradicionals de Ghana. Per la seua banda, els alumnes dels col·legis i de l'institut van deprendre balls i ritmes bàsics de la música d'este país africà, que està molt vinculada a les seues llegendes i contes orals”.

A més de tots estos tallers, Diversia va comptar amb una exposició fotogràfica i una mostra d'artesania de Ghana, amb la qual els xiquets de Puçol van descobrir l'estil de vida d'este país africà: els seus oficis, les escoles, els centres de salut, les seues cerimònies religioses...

José Luis realitza una valoració molt positiva de totes estes activitats que “permeten als xiquets i xiquetes de Puçol conéixer aspectes peculiars d'altres països i cultures, una cosa que sempre els crida l'atenció i que els ensenya formes diferents de vida”.

En 2011, igual que en 2010, l'associació Aboi, formada per ciutadans de Ghana i voluntaris espanyols que participen en projectes de cooperació internacional en este país africà, van ser els encarregats d'organitzar els tallers, exposicions i la resta d'activitats escolars que van posar el punt i final a Diversia 2011.

Informa: Miguel Crespo

325-diversia_instituto-1

fotos_noticia

 

19 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres