Tyrius despedix el curs amb multitud d'activitats que ara promocionen per Internet

Tyrius despedix el curs amb multitud d'activitats que ara promocionen per Internet

Les ames de casa Tyrius no donen l'abast: trobada comarcal, congrés nacional, festa local, viatges, exposicions i la imprescindible dinar de fi de curs. Maig i juny són mesos d'activitat frenètica per a unes mosses que, abans que res, volen disfrutar i fer-ho en companyia. Qui va dir que hi ha crisi?

El divendres 13 es presentava en el saló de plens una iniciativa de l'ajuntament que servix per a potenciar la presència dels col·lectius més desfavorits tecnològicament en Internet: quatre xicotetes webs realitzades pel Departament de Comunicació, integrades en el portal municipal (www.puçol.es) i llistes perquè les associacions protagonistes actualitzen dia a dia el seu web amb notícies, fotos i, en definitiva, el seu calendari d'activitats.

Els protagonistes d'esta experiència són els dos col·lectius de dones (Tyrius i el Col·lectiu de Dones de Puçol) i els dos de la tercera edat (Unió Democràtica de Pensionistes i ASVAT). Se'ls demanava, això sí, que no deixaren morir la idea d'inanició: cal alimentar la web perquè tots sàpien que cada col·lectiu seguix en marxa, fent coses, proposant noves idees…

I per descomptat per falta d'alimentació no desapareixerà al web de Tyrius: només uns dies després ja oferixen a les seues sòcies àmplia informació sobre un calendari carregat d'activitats. Parlant del que ja han fet, perquè ningú l'oblide, però també apostant per noves idees per a esta fi de curs que es presenta més intens que mai.

El 5 de maig vam estar en la trobada comarcal que es va celebrar en Quart dels Valls”, recorda Pilar Bosch, la presidenta de Tyrius. “Vam anar més de quaranta dones de Puçol i va servir perquè disfrutàrem d'un matí ple d'activitats, de l'intercanvi d'experiències i, com a colofó, d'un dinar de germandat conjunt”.

Intercanviar experiències i aprendre de les altres, una cosa que també va ser la clau del Congrés Nacional de Tyrius, celebrat del 9 a l'11 de maig, on Puçol va estar representat amb cinc dones de la junta directiva, que van prendre molt bona nota perquè el tema és per a elles de màxima actualitat: “va estar centrat en les noves tecnologies i, ara que també estem en Internet, per a nosaltres és important conéixer com funciona este món”.

I ara toca compartir les experiències i els aprenentatges amb les seues sòcies, però d'una forma lúdica, perquè a les mosses de Tyrius els agrada disfrutar, divertir-se i passar-lo bé.

Així que la primera cita és el dijous 19 de maig, amb la tercera edició de la Festa del davantal: es reunixen a mitjan matí en la plaça Joan de Ribera, enfront de l'ajuntament; juntes realitzen una excursió a peu fins a l'alqueria de Lola; allí disfruten de jocs de taula, xarrades, tertúlies… mentres un cuiner els prepara el menjar (exacte, eixe dia cuinen ells); poc abans del dinar les sòcies es visten amb el seu davantal, sempre fet a mà en els tallers de l'associació, i desfilen davant de les seues companyes; després de triar els millors, que tenen premi, per descomptat, compartixen el menjar, unes rialles, i volta caminant a la població. Una jornada inoblidable.

Com també promet ser inoblidable el viatge a Albarrasí del dia 26 de maig: matí en este poble ple d'encant, amb visita als racons més acollidors, i dinar per a reposar forces en un restaurant típic. A la vesprada, amb l'autobús carregat de dones, visita al casc històric de Terol, incloent les imprescindibles parades en el torico i en la tomba dels famosos amants de Terol.

I després, del 6 al 12 de juny, realitzarem la nostra exposició anual en l'Espai Social La Barraca”, destaca la presidenta. “És un acte especial perquè allí mostrem una àmplia col·lecció de treballs realitzats per les nostres sòcies en els tallers de boixets, brodat de tul, esmalt, pintura, tall i confecció i punt de creu. Això sí, farem la inauguració oficial el dia 7, perquè el primer dia només hi ha temps per a acabar de muntar-ho tot”.

Una àmplia col·lecció de treballs realitzats amb carícia, al llarg del curs, en uns tallers que cada vegada compten amb més acceptació i que en alguns casos ja estan al límit de la seua capacitat… encara que sempre pot fer-se un buit a una nova sòcia interessada a passar les vesprades en companyia: cine, bingo, viatges i balls de saló són altres propostes que Tyrius oferix a totes aquelles que s'animen a pertànyer a l'associació.

Encara que de totes elles potser són els viatges els que més criden l'atenció, sobretot quan són gratis: el 9 de juny se celebrarà l'últim d'este curs, serà a Alacant, subvencionat íntegrament per la Generalitat, comptarà amb visita cultural i, per descomptat, dinar. Encara queden places, però molt poques, així que si alguna no s'ha animat encara, millor que es passe ja mateix per la seu de Tyrius, en La Barraca: eixe dia que s'ocupe el marit del dinar i els xiquets.

I parlant de dinar: el 15 de juny serà l'última activitat abans de l'estiu, com sempre, un dinar de fi de curs en La Barraca, amb fi de festa sonat (ja se sap, després de la beguda abellix ballar i eixes coses). Sortejos, regals, música, diversió… Es pot demanar més?

Clar que es pot demanar més. De fet, ja tenim confirmat un viatge a Extremadura del 12 al 18 de setembre, en quant passen les festes del poble. I ens agradaria augmentar el nombre de tallers el pròxim curs, encara que no sé com ens anem a apanyar, perquè no més sales disponibles en La Barraca. I hem de pujar fotos de tots els viatges a la pàgina web nova, perquè totes puguen descarregar-se-les. I a més estem pensant que…”.

Definitivament, Pilar Bosch és inesgotable, amb una presidenta així és normal que l'agenda de Tyrius tire fum: encara que si vols estar al dia, el millor és consultar el seu web.

334-pilar_bosch-1

 

18 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres