200 veïns participen en la II Trobada de Festers de Puçol

200 veïns participen en la II Trobada de Festers de Puçol

Falten quasi cinc mesos per a l'inici oficial de les festes patronals i populars de Puçol, però els festers 2011 no paren de treballar perquè tot siga un èxit. Al maig, van celebrar la II Trobada de Festers y la tradicional Nit d'Albaes en honor a la Verge al Peu de la Creu. I al juliol es presenta el llibre de festes. No ho dubtes i col·labora!

El divendres 13 de maig el Sindicat Agrícola de Puçol va albergar la II Trobada de Festers, una cita a la qual van assistir més de 200 veïns del poble que durant l'última dècada han sigut protagonistes i promotors de les festes patronals i populars de la localitat. Com explica Vicente Alegre, cap 2011 dels festers de la Verge al Peu de la Creu, “van participar en esta encontre veïns del poble que han sigut festers des de l'any 2000, a més dels de 2011, tant jóvens com casats, i inclús els de 2012. Nosaltres vam posar el picoteig i la beguda i la gent es portava l'entrepà. Demanem disculpes perquè la beguda estava calent, però no va ser culpa la nostra sinó de la cambra frigorífica”.

A més de compartir taula, tots els festers congregats en este encontre també van compartir la seua devoció per la Verge al Peu de la Creu i la seua implicació en les festes del poble. En acabant de sopar i tirar un parell de bingos, els assistents es van emocionar amb una sèrie de materials audiovisuals, que repassaven la història de les festes de Puçol des de l'any 2000 i a més les raons i motius dels festers 2011 per a honrar la patrona de Puçol. La guinda a esta II Trobada de Festers la va posar la música del DJ local (i fester 2010) Mario Lara, que va convertir el Sindicat Agrícola en una improvisada discoteca.

Però a més de ballar, els festers 2011 també han donat el cant este mes de maig per a honrar la patrona de Puçol. El diumenge 1 van celebrar les albaes en honor a la Verge al Peu de la Creu. Este acte religiós va començar a les 23:30 hores en l'Església dels Sants Joans, on se li cantà a la patrona de Puçol, als festers, al retor de Sants Joans, Juan José Llácer, i inclús a l'alcalde de Puçol, José Vicente Martí, i al regidor de festes, Manuel Martínez Piñol. A continuació les albaes es van traslladar al carrer i després de visitar una a una les cases de les festeres, van finalitzar amb una xocolatada a casa de la cap 2011, Tamara Gallart.

Vicente Alegre comenta que “ara ja no tenim més activitats fins a la presentació del llibre de les festes que serà al juliol. Qualsevol comerç o empresa de Puçol que vulga col·laborar i participar en el llibre encara està a temps. La data límit és el divendres 27 de maig. Després de presentar-ho començarem a repartir-lo casa per casa del poble a canvi de la voluntat dels veïns de Puçol”.

Així que no ho dubtes i col·labora amb la teua millor voluntat perquè les festes de setembre siguen un èxit.

Informa: Miguel Crespo

340-vicente_alegre-y-tamara-3

 

17 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres