Ancians i jóvens units per un jardí, un hort... i també un esmorzar

Ancians i jóvens units per un jardí, un hort... i també un esmorzar

La Residència i Centre de Dia de Majors organitza un esmorzar per als jóvens jardiners que col·laboren en el manteniment del seu jardí i que han posat en marxa el seu hort. Uns projectes, que a més d'augmentar l'autoestima dels ancians, també tenen un altre fruit: els vincles d'amistat i col·laboració entre jóvens i majors de Puçol.

El dijous 12 de maig la Residència i Centre de Dia de Persones Majors Dependents de Puçol va celebrar un esmorzar, dirigit tant als alumnes del Pla de Qualificació Professional Inicial (PQPI) de jardineria com als del Taller de Jardineria de Phi Educacional. L'objectiu de l'esmorzar era agrair-los la seua col·laboració en la posada en funcionament de l'hort del centre i en el manteniment del seu jardí respectivament. Junt als jóvens jardiners i als majors de la Residència i Centre de Dia, este esmorzar intergeneracional també va comptar amb l'assistència d'Estrella Carcasona, regidora de servicis socials de Puçol.

Ana Fiorino-Baldassare, coordinadora de l'àrea psicosocial de la Residència i Centre de Dia de Majors de Puçol, explica que “des de fa diversos anys hi ha un grup d'usuaris del Centre que setmanalment participen en les nostres activitats de jardineria, que compten amb la col·laboració de Phi Educacional i el PQPI de jardineria. Esta activitat desperta molta il·lusió entre els nostres majors perquè molts d'ells han dedicat gran part de la seua vida a treballar en el camp. Per això volíem agrair la col·laboració d'estos jóvens jardiners amb este esmorzar”.

Com a psicòloga de la residència, Ana comenta que “amb estes activitats de jardineria en què participen tant els més majors com els jóvens jardiners es pretén potenciar el treball en equip i augmentar l'autoestima dels usuaris del jardí i de l'hort. A més també fomentem que els jóvens alumnes, menys experts, deprenguen de l'experiència dels més majors”.

Segur que tant el jardí com el nou hort de la Residència i Centre de Dia, a més de donar fruits vegetals i potenciar les relacions intergeneracionals, també cullen fruits d'amistat i col·laboració entre els nostres majors i els nostres jóvens jardiners.

T'imagines una collita millor?

Informa: Miguel Crespo

330-residencia_y_pcpi-1

 fotos_noticia

 

17 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres