L'AMPA de l’institut proposa un debat sense enganys polítics per a millorar la l'educació

L'AMPA de l’institut proposa un debat sense enganys polítics per a millorar la l'educació

L'Assosiació de Mares i Pares de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol exigixen un pacte polític per a aconseguir un consens en matèria educativa. L'AMPA IES Puçol demana també més "recursos humans i econòmics" a la Conselleria d'Educació perquè "els nostres fills i filles són el futur, el motor que ha de continuar fer créixer un país".

L'AMPA de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol volem manifestar el nostre malestar per les retallades en l'educació pública. Tots som sabedors de l'alt índex de fracàs escolar a la Comunitat Valenciana. A més la Conselleria d'Educació ha tardat més d'un any en comunicar als centres educatius els resultats de les proves diagnòstiques que realitzaren alumnes de primària i secundària. Es tractava de valorar els coneixements dels estudiants en assignatures instrumentals com valencià, castellà, matemàtiques o idioma. Els resultats han estat catastròfics i ara demanen als centres educatius que elaboren Plans de Millora en menys de trenta dies. És a dir, abans de les eleccions municipals i autonòmiques.

Els pares i mares estem a favor dels plans de millora dels centres. Però ens agradaria que estigueren recolzats amb recursos humans i econòmics per part de Conselleria, cosa que sabem que no estan molt disposats a fer.

No ens agrada que tracten temes educatius tan importants amb tan de secretisme, ni volem servir, únicament, com a reclam electoral.

Les AMPES estem cansades que no es cobrisquen les baixes del professorat de forma immediata, de la massificació a les aules, del retall en programes, com el de l'atenció a la diversitat o com el programa plurilingüe, no es poden realitzar plans de millora acceptables i realistes si no vénen acompanyats de recursos econòmics i humans. La Conselleria deuria ser conscient que l'educació pública de qualitat és un dret que té tot ciutadà i no pot estar al servei d'interessos polítics.

Deuríem exigir un pacte entre totes les forces polítiques per a aconseguir un consens en matèria educativa i primar els recursos educatius. Recordem que els nostres fills i filles són el futur, el motor que ha de continuar fer créixer un país.

Per tot açò, proposem que s'òbriguen debats per a treballar els futurs plans de millora, però sense enganys ni fal·làcies.

Informa: AMPA IES Puçol

 

16 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres