Puçol i Acció Ecologista-Agró firmen un conveni per a recuperar La Costera

Puçol i Acció Ecologista-Agró firmen un conveni per a recuperar La Costera

El consistori de Puçol i Acció Ecologista-Agró formalitzen la seua col·laboració per a conservar el Paratge Natural Municipal de La Costera en un acord de custòdia de territori. Durant els pròxims 10 anys, els ecologistes desenvoluparen projectes per a recuperar tant la fauna i flora  de La Costera com els seus valors culturals i històrics.

El dijous 12 de maig, l'Ajuntament  de Puçol i Acció Ecologista-Agró van firmar el conveni de custòdia de territori per a la conservació, gestió i ús públic del Paratge Natural Municipal de La Costera per part de l'organització ecologista durant els pròxims 10 anys. Este conveni, que va ser aprovat en el ple municipal d'abril amb els vots a favor del PSOE, Acord d'Esquerres i PAVALUR i l'oposició del PP, té per objecte la conservació dels hàbitats i la fauna i flora del paratge, la recuperació d'ecosistemes degradats, la reintroducció d'espècies autòctones, la preservació dels valors etnològics i culturals de La Costera, l'harmonització entre el respecte al medi ambient i les activitats humanes de la zona així com l'ús públic, el turisme ordenat i l'educació ambiental en el Paratge Natural Municipal de La Costera.

Enrique Donate, regidor de medi ambient, explica que “este acord és un pas per a recuperar La Costera i el primer que es dóna per a la seua conservació des del punt de vista natural. Però queda encara molt de treball per fer i el seu èxit dependrà, a més del treball dels ecologistes, de la voluntat política dels pròxims governs per a recolzar este projecte amb què volem recuperar i conservar la natura d'un terreny tan el nostre i tan important per al poble com La Costera”.

Per la seua banda, William Colom, president d'AE-Agró, va destacar “les ganes de treballar i la il·lusió que tenen els membres de l'organització en aquest projecte de custòdia de territori a La Costera, especialment els de Puçol que porten ja molts anys fent coses al paratge. La custòdia de territori és una manera nova de gestionar espais naturals, en la que s'implica no sols a les administracions públiques i als propietaris privats, sinó també a la societat que es corresponsabilitza en la conservació i gestió de la seua natura. AE-Agró ja desenvolupa projectes semblants en el Parc Natural de l'Albufera de València i també en la Marjal d'Almenara. Ara esperem aportar la nostra experiència i el nostre esforç per a recuperar i conservar també La Costera”.

Finalment, José Vicente Martí, alcalde de Puçol, va agrair al regidor de medi ambient Enrique Donate i a AE-Agró el treball que han realitzat durant l'últim any perquè este conveni de custòdia del territori siga una realitat. A més, José Vicente Martí va demanar que “governe qui governe es mantinga l'interés a conservar La Costera i inclús s'incremente. Des de l'actual equip de govern estem molt satisfets amb el treball realitzat al nostre paratge natural municipal”.

Este conveni de custòdia de territori constarà cada any d'un programa anual d'activitats i projectes dissenyat per AE-Agró i consensuat amb l'Ajuntament de Puçol, que aportarà una subvenció econòmica per al seu desenvolupament en funció de les seues possibilitats. A més a més, AE-Agró també aportarà recursos econòmics al projecte en funció de les ajudes i subvencions que puga aconseguir d'altres entitats públiques i privades per a conservar i millorar la natura del Paratge Natural Municipal de La Costera.

Informa: Miguel Crespo

006-convenio_agro-3

 

13 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres