La Sol•licitud Única de les ajudes europees fitalitza el 13 de maig

La Sol•licitud Única de les ajudes europees fitalitza el 13 de maig

El període de tramitació de la Sol·licitud Única per a demanar les subvencions de la Política Agrària Comuna romandrà obert fins al 13 de maig, després d'ampliar-se la data inicial que finalitzava el 30 d'abril. Els agricultors interessats podran entregar la Sol·licitud Única en la conselleria o en l'ajuntament.

Des de l'1 de febrer al 30 d'abril es va obrir el període per a tramitar la Sol·licitud Única 2011, que posteriorment el Ministeri de Medi Ambient i Medi  Rural i Marí va ampliar fins al divendres 13 de maig. A més, durant els 25 dies posteriors a la finalització del termini també podran sol·licitar-se estes ajudes europees al camp i a la ramaderia. No obstant, per cada dia que passe es reduirà en un 1% la quantia econòmica a percebre en concepte de l'ajuda. El cobrament d'esta subvenció serà efectiva entre l'1 de desembre del 2011 i el 30 de juny del 2012.

La Sol·licitud Única 2011 és un tràmit que arreplega en un mateix document les diverses ajudes europees dirigides el sector agrícola i ramader, com per exemple la corresponent al règim de pagament únic dirigides al sector dels cítrics, arròs o oliva i a les ajudes agroambientals. Com explica la regidora d'agricultura de Puçol, Pepa Conesa, “des de la temporada 2008-2009 els agricultors, com a productors, poden sol·licitar esta ajuda que abans només podien demanar les empreses i comerciants. A més, enguany també poden sol·licitar estes subvencions europees els productors d'hortalisses”.

Una vegada es tanque el període de tramitació de la Sol·licitud Única, els sol·licitants disposaran d'un mes per a revisar els seus expedients i realitzar les modificacions pertinents sense cap tipus de penalització. “Els agricultors han de revisar que tot està correcte, ja que en el cas que s'hagen produït canvis, per exemple en el producte cultivat o la sol·licitud presente errors, l'administració aplicarà fortes restriccions. Per això val la pena comprovar bé tota la documentació aportada i realitzar les modificacions que siguen pertinents”, comenta Pepa Conesa.

En 2010 van presentar la Sol·licitud Única quasi un milió d'agricultors i ramaders espanyols, concretament 970.489, que van rebre ajudes per un valor total aproximat de 5.066 milions d'euros.

Els agricultors que desitgen demanar esta ajuda poden entregar la seua sol·licitud i aportar tota la documentació necessària en la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació o en el registre d'entrada de l'Ajuntament de Puçol. A més, entitats agrícoles com AVA-ASAJA tramitaran la sol·licitud. Si estàs interessat o tens algun dubte al respecte, pots consultar-li-la al teu delegat d'AVA-ASAJA o al seu Departament Tècnic (963 804 606).

Informa: Miguel Crespo

 

13 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres