Puçol viatjarà a Noisiel per a celebrar la Festa de Benvinguda de l'Estiu

Puçol viatjarà a Noisiel per a celebrar la Festa de Benvinguda de l'Estiu

Un total de 36 veïns del nostre poble, encapçalats per l'alcalde i el regidor d'agermanaments, visitaran al juny la localitat de Noisiel, amb la que el nostre municipi està agermanat des de 1994. La delegació de Puçol que participarà en este intercanvi assistirà a la Festa de Benvinguda de l'Estiu, que celebren  els nostres germans francesos.

Del 22 al 27 de juny, 36 veïns de Puçol viatjaran al municipi de Noisiel, ubicat a escassos quilòmetres de París, per a tornar la visita familiar que els nostres germans francesos van realitzar en 2010 per a viure amb nosaltres la festa de les Falles. La delegació de Puçol que participarà en la Festa de Benvinguda de l'Estiu i coneixerà a fons esta vila francesa estarà encapçalada per l'alcalde de Puçol i el regidor d'agermanaments. A més dels representants de la corporació municipal, també viatjaran a França les famílies que durant 2010 van acollir els veïns de Noisiel en les seues cases durant la celebració de les Falles.

Mavi Galcerá, la tècnic municipal d'agermanaments, explica que “per només 50 euros molts veïns de Puçol podran participar en este intercanvi i visitar Noisiel i també París. I el que és més important: estretir els vincles humans entre el nostre poble i els nostres germans francesos, amb els que ens unix ja una llarga amistat”. I és que Puçol i Noisiel estan agermanats des de 1994, el que permet als seus veïns participar en estos intercanvis i visitar els seus germans francesos o espanyols per a deprendre la cultura i el mode de vida del país veí.

Manuel Martínez Piñol, regidor d'agermanaments, comenta que “a més de Noisiel, Puçol també compta amb juraments d'agermanament amb la localitat extremenya de Miajadas des de 1999 i el municipi italià d'Allumiere des de 2002, amb els que també es realitzen intercanvis. Al costat d'estes tres localitats, el nostre municipi també està agermanat amb la daira sahariana d'Agüeinit, amb la que es manté una estreta relació de cooperació internacional”.

L'òrgan municipal que s'encarrega de gestionar estos intercanvis és el Comité d'Agermanament de Puçol, format pel consistori i les associacions del poble interessades en la matèria, el període de treball del qual dura quatre anys. A finals de 2011, tornarà a constituir-se. Així que si formes part d'alguna associació de Puçol i esteu interessats a participar en estos projectes d'intercanvi, el nou Comité d'Agermanament vos està esperant.

A més, els veïns i famílies de Puçol que vulguen participar en esta iniciativa però que no siguen membres de cap associació també poden apuntar-se als intercanvis i convertir-se en famílies d'acolliment. Si vols més informació, tant del Comité d'Agermanament com de les famílies d'acollida, pots enviar un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o telefonar al 609 616 468.

Piñol convida els veïns de Puçol a participar en estos intercanvis amb els pobles agermanats amb la nostra localitat i afegeix que “des de l'ajuntament es treballa la possibilitat de recuperar la història dels intercanvis, concretament de Noisiel, amb una exposició fotogràfica i a més ens agradaria que en el futur les associacions del poble, per exemple les esportives o juvenils, foren les autèntiques protagonistes d'estos viatges”.

Així que ja saps, si vols viatjar i compartir la cultura, les festes i la història del teu poble amb els nostres germans de Noisiel, Allumiere o Miajadas no deixes escapar esta oportunitat i unix-te al Comité d'Agermanament de Puçol. Segur que els veïns del nostre poble que participaran en la Festa de Benvinguda de l'Estiu de Noisiel no es penedixen.

Informa: Miguel Crespo

209-noisiel_y_puzol_1

 

11 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres