L'ala Este de l'Espai Voramar: turisme i salut junts per a millorar una platja de bandera

L'ala Este de l'Espai Voramar: turisme i salut junts per a millorar una platja de bandera

A l'estiu, informació turística i salut són dos dels serveis bàsics per a una platja de qualitat. Fins ara, a Puçol es realitzaven per separat, en locals de lloguer. A partir del 20 de juny, una platja que es distingix per la seua bandera blava, comptarà també amb uns serveis a la seua altura: comença a funcionar l'Espai Voramar.

Des de 2008, l'Ajuntament de Puçol i la Diputació de València unixen esforços per a dotar a la platja d'un edifici on coordinar alguns servicis bàsics per als assistents, com són la informació turística i l'assistència sanitària.

Situat en la rotonda al final del Camí La Mar, en el centre geomètric de la platja, l'Espai Voramar ha tardat tres anys i tres fases a arribar a veure la llum: pel camí, l'aportació econòmica dels PPOS (Planes Parcials d'Obres i Serveis), el canvi de govern municipal, la crisi, la fallida de la primera empresa constructora, la necessitat ajustar el projecte inicial als nous temps i, en definitiva, un llarg camí ple de dificultats que ha obligat a dividir l'obra en tres fases perquè, per fi, este estiu puga començar a funcionar… encara que l'Espai Voramar no està finalitzat i hi haurà una quarta fase.

Excepte el nom, que ha romàs fidel des de l'inici, l'Espai Voramar ha patit vaivens més propis d'una pel·lícula dels germans Marx: per a poder atendre a la part contractant de la tercera fase calia liquidar a la part contractant de la primera fase que, com ja no existia, havia de contractar-se amb una nova part contractant de la primera part… després d'acabar el seu treball la part contractant de la segona part.

O dit amb números, sense metàfores cinèfiles: la primera fase, adjudicada en 2008, es va quedar sense finalitzar perquè va fallir l'empresa contractant. En 2009 es va contractar la segona fase i l'empresa Enrajo la va dur a terme sense cap problema. En 2011 s'ha adjudicat la tercera fase, a càrrec de Construccions Puzol per un import de 223.000 euros… però el seu treball no podia dur-se a terme si abans no es lligaven alguns flocs pendents des de 2008, així que en 2010 es va adjudicar una fase anomenada 1-B, per un total de 210.000 euros, a José Sanchis Andarillo, per a tancar eixos flocs.

I ara, per fi, a principis de juny ambdós fases arriben al seu punt final i l'Espai Voramar comença a funcionar.

El més urgent era tindre finalitzada l'ala este, on estan situats el centre de salut i l'oficina de turisme, dos serveis fonamentals per a la platja a l'estiu. Ambdós ja estan a punt i, a més, han sigut construïts per empreses de la població, la qual cosa suposa un xicoteta espenta a l'ocupació local”, assenyala l'alcalde José Vicente Martí.

A més, l'ala oest de l'Espai Voramar compta amb un magatzem municipal per al mobiliari urbà de la platja (ombrel·les, passarel·les, quioscos) i la maquinària de neteja del passeig i l'arena, magatzem que també entrarà en funcionament al juny, el que suposa una important millora per al treball quotidià de la brigada municipal d'obres i serveis.

Queda pendent completar la zona central de l'Espai Voramar, amb una sala d'usos múltiples on tindran cabuda des d'exposicions a reunions de veïns i actes de participació ciutadana. La seua estructura ja està finalitzada; el seu acabat i posada al punt haurà d'esperar a un nou PPOS, de cara a l'any pròxim, quan l'Espai Voramar finalitzarà les seues instal·lacions amb la definitiva quarta fase.

L'important és que hem aconseguit recuperar les obres que es van quedar estancades per la fallida de la primera empresa constructora i hem finalitzat de forma simultània la primera i la tercera fase”, conclou Lola Sánchez, regidora de patrimoni. “I, sobretot, que la sanitat i la informació turística des de juny tindran el nivell que ha d'oferir una platja amb bandera blava”.

307-visita_espai_voramar-3

 

11 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres