Les biblioteques són per a l'estiu

Les biblioteques són per a l'estiu

La nova Biblioteca Municipal de Puçol inicia el compte arrere per a la seua posada en marxa: al mobiliari instal·lat al març i abril s'unix al maig una nova secció, destinada a llibres per a l'aprenentatge del valencià. Tot a punt, menys un conserge que no acaba d'arribar i que impedirà als estudiants poder utilitzar el nou local per a preparar els exàmens de fi de curs.

El dijous 5 de maig, la regidora de promoció lingüística, Pepa Conesa, va fer entrega d'una col·lecció de llibres, apunts, diccionaris i materials de treball amb un denominador comú: formen part habitual de la bibliografia indispensable per a preparar exàmens i oposicions on el valencià siga un requisit imprescindible.

La destinatària del donatiu era Rosa García, la bibliotecària, que per a assistir a l'acte va haver de fer un buit en una agenda un poc afaenada, ja que porta setmanes combinant el seu treball en la vella biblioteca (situada en la Casa de Cultura) amb els preparatius per al trasllat a la nova biblioteca, construïda amb fons estatals del Pla E al costat de l'Espai Jove: junts, ambdós edificis formen la nova zona emblemàtica per als jóvens, on oci i educació van de la mà.

Són llibres cars o materials molt específics per a preparar exàmens, però Daniel Sebastià ha fet un bon treball de recopilació en distintes institucions i, de fet, és la primera col·lecció de llibres que s'ha traslladat físicament a esta nova biblioteca situada junt a l'Espai Jove”, assenyala Pepa Conesa.

Entre les distintes institucions que han col·laborat, a més de la pròpia Oficina de Promoció del Valencià, destaca la voluminosa aportació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb manuals, diccionaris, llibres de consulta i diverses enciclopèdies. Una col·lecció que demostra l'interés de l'acadèmia per la formació.

L'acte d'entrega dels llibres, que ja tenen assignats un espai específic en la nova biblioteca, va servir també perquè l'alcalde José Vicente Martí i la regidora de patrimoni, Lola Sánchez, repassaren els últims flocs del mobiliari per a Internet, la zona wi-fi, la sala per a tallers i contacontes o la pròpia dotació de la biblioteca. I tot està a punt… tot, excepte un xicotet detall: el personal per a poder obrir diàriament tant l'Espai Jove com la Biblioteca Municipal.

La Llei de Pressupostos de l'Estat no ens permet enguany crear cap lloc de treball nou. No obstant això, és imprescindible un conserge en la zona comuna d'ambdós edificis, per a atendre les visites tant a la biblioteca com a l'Espai Jove”, assenyala Lola Sánchez. “D'ací que per a poder atendre esta necessitat hàgem demanat un conserge dins dels programes anuals de l'Emcorp, amb el qual cobrirem el servei fins a la pròxima primavera i a mitjan 2012 crearem la plaça en la plantilla municipal”.

Però les resolucions del programa d'Ocupació en les Corporacions Locals (Emcorp) encara no s'han publicat i la proximitat de les eleccions complica encara més la posada en marxa del servei, per la qual cosa els estudiants de Puçol no podran, en estos pròxims exàmens de juny, fer ús d'un dels servicis més demandats pels jóvens.

No es pot inaugurar cap nou edifici en període de campanya electoral”, recorda José Vicente Martí. “Així que aprofitarem este parèntesi per a realitzar el trasllat, solucionar el tema del conserge i, ja a l'estiu, Puçol tindrà una nova biblioteca d'acord amb les necessitats actuals dels nostres veïns. A més, estem estudiant quins serveis poden quedar-se en la primera planta de la Casa de Cultura, on des de fa vint-i-quatre anys tenim la biblioteca municipal”.

Encara que hi havia interés a arribar a temps als exàmens, el conserge i les eleccions marquen el calendari, així que ja és definitiu: les biblioteques són per a l'estiu.

321-entrega_libros_valenciano-2

 

10 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres