Puçol dedica 120.000 euros a programes de benestar social

Puçol dedica 120.000 euros a programes de benestar social

L'Ajuntament de Puçol invertirà aproximadament 120.000 euros per a renovar cinc dels seus programes de benestar social: l'escola matinera, el recolzament educatiu, la ludoteca, la rehabilitació psicosocial i oci per a persones amb necessitats especials i, per últim, el taller i serveis de fisioteràpia i podologia per a la tercera edat.

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Puçol va aprovar el dilluns 11 de maig invertir aproximadament 120.000 euros per a la renovació de cinc programes de benestar social de la corporació. Concretament els expedients aprovats són el del servei de l'escola matinera, que compta amb un pressupost de 30.000 euros; el de recolzament educatius, dotat amb 25.500 euros; el de la ludoteca, valorat en 16.500 euros; el de rehabilitació psicosocial i programa d'oci per a persones amb necessitats específiques, finançat amb 18.000 euros, i també el taller i els servicis de fisioteràpia i podologia per a la tercera edat, al qual es dedicaran 29.858 euros.  

Juan Vicente Artacho, tècnic municipal de contractació, indica que “estos cinc programes de benestar social tenen per objecte conciliar la vida laboral i familiar, com es el cas de l'escola matinera i la ludoteca, uns serveis que permeten als pares i mares treballadores que els seus fills siguen atesos des de les 7 hores i inclús es desdejunen en l'escola infantil La Milotxa o en els col·legis públics Bisbe Hervás o Jaume I. A més, la ludoteca oferix un servei semblant, però en este cas a les vesprades. Per la seua banda, el servei de recolzament educatiu representa un suport per a pal·liar problemes d'integració o de rendiments entre els estudiants de la localitat, tractant així de reduir la taxa de fracàs i abandó escolar”.

Però els programes de benestar social de Puçol no van dirigits només als escolars, sinó també a altres sectors de la població amb necessitats, com els discapacitats, que es beneficiaran un any més del servei de rehabilitació psicosocial i del programa d'oci per a persones amb necessitats específiques. També els ancians disfrutaran novament de tallers en l'Espai Social dels Majors i a més dels servicis de fisioteràpia i podologia municipals.

A més a més d'estos cinc programes, l'Ajuntament de Puçol posarà en marxa pròximament el de recolzament domiciliari. Este servei, el més important de l'àrea de benestar social, permet als nostres majors amb problemes de mobilitat, però no dependents, disposar d'una ajuda en les seues cases per a atendre necessitats bàsiques com el menjar, la neteja personal o la neteja de les seues vivendes. Este projecte comptarà amb un pressupost d'aproximadament 180.000 euros.

Els cinc programes de benestar social aprovats ja per la Junta de Govern de l'Ajuntament de Puçol entraran en vigor el pròxim mes de setembre i es prolongaran fins a juny del 2012. Les empreses interessades a desenvolupar estos programes públics de benestar social tenen fins al pròxim dilluns 16 de maig per a presentar la seua oferta a l'Ajuntament de Puçol.

Estrella Carcasona, regidora de benestar social, explica que “amb estos cinc programes de benestar social i la imminent aprovació del servei de recolzament domiciliari el consistori manté per al curs 2011-2012 el seu esforç i compromís per a ajudar als més necessitats la localitat. Un esforç i un compromís que compta amb la mateixa dotació econòmica que en anys anteriors a pesar de la complicada situació econòmica”.

Informa: Miguel Crespo

145-estrella_carcasona-2

 

10 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres