Diversia ensenya als escolars de Puçol la vida dels xiquets africans

Diversia ensenya als escolars de Puçol la vida dels xiquets africans

Un any més, Diversia, la fira de la solidaritat i les cultures de Puçol, arriba als centres educatius del poble. Del 9 al 13 de maig, els alumnes dels col·legis públics i concertats, els de l'escola infantil La Milotxa i els de l'institut coneixeran com viuen els xiquets a Àfrica gràcies a una exposició fotogràfica i a un taller de música i cultura.

Com ja és habitual, amb l'arribada de la primavera les aules dels centres educatius de Puçol obrin les seues portes a la solidaritat i a les cultures d'altres parts del món amb Diversia. En esta nova edició d'esta fira ludicoeducativa, els escolars de Puçol descobriran una forma de vida completament diferent de les seues, la dels xiquets a Àfrica, a través d'una exposició fotogràfica.

A més, els xiquets i adolescents de Puçol als que va dirigida esta fira de la solidaritat també participaran en un taller de música i cultura africana, en el que deprendran la màgia del ritme de la percussió africana i també danses i balls tradicionals.

José Luís Gómez, tècnic municipal de joventut, explica que “amb estes activitats per als escolars completem el programa de Diversia, que va començar al gener amb múltiples iniciatives relacionades amb la immigració. A més, a finals de maig també organitzarem una exposició sobre una parella de jóvens de Puçol que ha estat a Nepal participant en un projecte de cooperació internacional”.

Els primers xiquets de Puçol que descobriran Àfrica amb Diversia seran els escolars de Lluís Vives, el dilluns 9 de maig. Després ho faran els del col·legi concertat Virgen al Pie de la Cruz  i els de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol el dimarts 10, als que seguiran el dimecres 11 els alumnes del col·legi Jaume I. El dijous 12 li tocarà el torn als de Bisbe Hervás i els menuts de l'escola infantil La Milotxa seran els que tanquen este cicle d'activitats de Diversia deprenent jocs i balls del món.

Com indica el tècnic municipal de joventut, “a més de formar part de Diversia, estos tallers estan dins del programa conjunt d'activitats dels col·legis i l'Ajuntament de Puçol dirigit a treballar amb els alumnes la integració, la solidaritat, la multiculturalitat... En el primer trimestre es va realitzar una exposició sobre els projectes de cooperació i desenvolupament internacional en què participa l'ajuntament amb la seua aportació del 0'7% i també uns tallers relacionats. Després, el en segon trimestre es va celebrar el Dia de la Pau i ara tanquem este calendari d'activitats amb els tallers i l'exposició de Diversia”.

Informa: Miguel Crespo

303-diversia_pasado_anyo-2

 

09 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres