Internet ja no és només perquè els néts juguen: Carpe Diem, ara és el moment

Internet ja no és només perquè els néts juguen: Carpe Diem, ara és el moment

Han entrat quinze parats i altres tants s'han quedat en llista d'espera. Molts són de llarga duració i amb més de cinquanta anys. Podrien queixar-se, però preferixen aprofitar el moment per a formar-se i buscar treball amb l'ajuda de la Xarxa. Pertanyen a aquella generació que es va emocionar veient en els cines El club dels poetes morts i encara recorden el seu missatge: “Carpe Diem”.

Missatges universals mesclats amb noves tecnologies, parats que volen aprofitar el seu temps lliure, apostes per un futur millor i la unió del Consorci Pactem Nord i l'Ajuntament de Puçol per a formar a una quinzena de parats en l'ús d'Internet com a ferramenta per a millorar el seu futur. Heus ací les claus del curs d'iniciació informàtica per a aturats.

La idea no és nova: Pactem Nord impartix cursos per a desocupats en la comarca de l'Horta Nord des de fa temps. A Puçol, utilitzen els ordinadors de la sala d'informàtica de la Casa de Cultura. I ho fan pels matins, quan els xiquets encara no han arribat del cole per a omplir la casa amb el seu assajos musicals, els seus llibres trets de la biblioteca i el seu sarau vespertí.

Si no hi hi ha treball, almenys que pugueu aprofitar el temps per a formar-vos”, els diu la regidora de promoció econòmica i ocupació, Lola Sánchez, mentres veu cares de curiositat: molts mai havien imaginat que un dia haurien d'aprendre dels seus néts, autèntics mestres en açò de l'ordinador.

Però per a estos quinze alumnes no és un joc: es tracta de combinar informàtica i orientació laboral en píndoles molt comprimides, de no més vint-i-cinc hores. Poc de temps per als que porten anys sense saber pronunciar Google i un ratolí és… quin carall, com posaran un ratolí sobre la taula del menjador!

Potser per això Mariam Cortelles, l'agent de desenrotllament local, els recorda que en l'Espai Social Martínez Coll hi ha una altra sala amb ordinadors, “on podeu anar a practicar, on podeu rebre suport per a elaborar el vostre currículum i, en fi, on podem ajudar-vos a buscar treball usant la Xarxa”.

L'important és no renunciar, no rendir-se, una cosa de la que sap molt un professor de l'institut que ha vist passar per les seues aules a molts alumnes a punt de tirar la tovalla i el suport de l'entorn ha servit perquè tiraren... avant. Hui eixe profe és José Vicente Martí, l'alcalde, però continua tenint la mateixa vocació que Robin Williams en El club dels poetes morts, potser per això el missatge és el mateix: “cal aprofitar cada moment per a preparar-se, per a buscar noves oportunitats. Carpe Diem”.

Això sí, en este curs cap alumne es posa en peu sobre la taula: potser perquè són molt respectuosos amb els teclats i ratolins… o potser perquè l'edat no els permet l'alegria de pujar-se a una taula. 

241-informatica_parados-3

08 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres