El museu a l'aire lliure seguix avant a pesar de la pluja, això sí, el guanyador se sabrà el 13 de maig

El museu a l'aire lliure seguix avant a pesar de la pluja, això sí, el guanyador se sabrà el 13 de maig

 

La pluja ha obligat a organitzar un programa d'actes diferent del previst, però finalment el divendres 13 de maig podrà disfrutar-se de les sis primeres obres que componen el museu a l'aire lliure de Puçol: una col·lecció de grafiti sorgida d'un concurs organitzat per Iberdrola i l'Ajuntament de Puçol.

Iberdrola va donar el primer pas: per a evitar el vandalisme, buscar una fórmula per a decorar els transformadors de llum del nou sector de servicis, situat en el nord-oest del nucli urbà de Puçol.

L'Ajuntament de Puçol va donar el segon: un concurs de grafiti organitzat des de la Regidoria de Joventut, en principi per a triar sis obres que serien les que il·lustrarien sis transformadors. I si la fórmula funciona, més avant s'organitzaran altres esdeveniments amb els grafiters.

El tercer pas va arribar el 15 d'abril: un jurat conjunt entre ambdós institucions va triar les sis obres finalistes, combinant gent molt jove amb altres més professionals. La qualitat dels dissenys és important, però la participació dels més jóvens també. Es tracta, en suma, de potenciar les qualitats artístiques d'un sector poc reconegut.

I el quart pas… he ací el problema…

El quart pas havia de ser el dissabte 7 de maig, i com se sol dir en l'argot taurí “si el temps no ho impedix”. I en este cas ho ha impedit: no es pot pintar amb pluja, perquè la pintura en esprai no porta molt bé això de combinar-se amb aigua… en fi, és el que té organitzar un museu a l'aire lliure.

S'han anunciat pluges per al cap de setmana, així que ens vam posar en contacte amb els sis finalistes per a veure quines opcions podíem tindre”, explica José Luis Gómez, el tècnic de joventut coordinador museu. “Al final hem optat per deixar que al llarg de tota la setmana cada un pinte el seu mural quan puga, en funció de l'horari disponible i, per descomptat, del temps”.

Així que des del divendres 6 a la vesprada, fins al dijous 12 a poqueta nit, els sis autors i els seus equips estaran treballant en el seu transformador, amb un ull posat en el dibuix original i l'altre en el cel, per si cal tapar corrent l'obra per a evitar que l'aigua refaça el disseny.

Això sí, el termini no és prorrogable: el divendres 13 el jurat recorrerà els sis transformadors. Si algun dels grafiti no està finalitzat serà desqualificat, i entre tots els treballs complets es triarà el guanyador que, a més de figurar com una de les obres d'inauguració del museu, es portarà el xec amb el primer premi.

Álvaro Hernández ha sigut el primer a confirmar que tindrà a punt la seua obra amb molta antelació, durant el cap de setmana del 8 de maig, però té els seus motius: “l'endemà comence a muntar una exposició en el MUVIM, que serà inaugurada el dissabte 14”. Ja pot presumir de ser un dels pocs artistes que inaugura dos exposicions en dos museus distints en la mateixa setmana. El grafiti comença a ser considerat un art, “almenys això és el que intentem els que ens dediquem a açò”.

Artistes, potser amb majúscules, encara que alguns es resistixen a perdre la seua condició d'outsider, com Vicent Sánchez qui es mostra agraït per ser un dels sis finalistes “encara que personalment ho haguera enfocat més en forma d'exhibició que de concurs, ja que l'art a meu pensar no hauria d'estar relacionat amb la competitivitat”.

Amb un poc de retard, però amb un horari més ampli, si vols veure com es crea un museu a l'aire lliure, del 6 al 12 de maig tens l'oportunitat: només has de pegar una volta pel pla parcial La Murta, junt amb la Prefectura de Policia Local, per a veure com treballen estos jóvens artistes. I si vols veure totes les obres finalitzades, el divendres 13, a la vesprada, és el moment adequat: serà l'entrega de premis i hi haurà un vi d'honor.

319-alvaro_hernandez-2

 

06 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres