Oberta la matrícula del Pla de Qualificació Professional Inicial de jardineria

Oberta la matrícula del Pla de Qualificació Professional Inicial de jardineria

Fins al pròxim 30 juny romandrà obert el període d'inscripció per al Pla de Qualificació Professional Inicial (PQPI) de jardineria de Puçol, dirigit a jóvens menors de 21 anys amb algun tipus de discapacitat. El programa podrà comptar amb 12 noves places, que els aspirants podran sol·licitar en l'Espai Social Martínez Coll.

Un any més, Puçol aspira a desenrotllar un nou curs del Pla de Qualificació Professional Inicial (PQPI) de jardineria, una magnífica oportunitat perquè jóvens menors de 21 anys i amb algun tipus de discapacitat obtinguen el graduat escolar i a més es formen processionalment com a jardiners.

Carolina Belenguer, coordinadora d'este PQPI, explica que “ja hem iniciat el termini de matrícula per al curs 2011-2012, que romandrà obert fins al pròxim 30 de juny en l'Espai Social Martínez Coll en horari d'oficina, de 10:00 a 14:00 hores. En total pot arribar a disposar de 24 places, 12 per als xavals que cursaran el segon nivell del pla i altres 12 per als nous alumnes”.

Com explica la mateixa Carolina “este és un PQPI especial, dirigit a jóvens amb alguna discapacitat i on la formació, els contesos curriculars i el ritme de les classes s'adapta a les capacitats dels alumnes. Els xavals deprenen els mateix que en altres programes, però sense pressió i al seu ritme. A més, el grup és homogeni, ja que tots els estudiants tenen discapacitats més o menys semblants,  pel que el procés d'aprenentatge està equilibrat”.

Els alumnes del PQPI de jardineria, a més de continuar amb els seus estudis per a obtindre el graduat escolar, aconseguixen gràcies a este programa de formació un certificat de qualificació professional, reconegut en el catàleg estatal de qualificacions dels servicis públics d'ocupació.

També desenvolupen sis setmanes de pràctiques remunerades en empresa, concretament en l'Ajuntament de Puçol, on els futurs jardiners posen en pràctica tot el que han deprés en l'aula a canvi de 20 euros setmanals. Esta primera experiència laboral com a jardiners la desenvolupen principalment en el parc municipal José María Ribelles, però també en l'institut, en la residència de la tercera edat o en el Paratge Natural Municipal de La Costera.

Entre tots els aspirants que sol·liciten plaça per al PQPI de jardineria, serà la Conselleria d'Educació la que decidisca els beneficiaris de les 12 vacants posibles. Encara que primer haurà de confirmar la continuïtat del propi pla, que està pendent d'aprovació. Per això, quan els candidats òmpliguen la seua inscripció també elegiran altres dos possibles PQPI, com per exemple el d'informàtica que es realitza en l'Institut de Puçol.

Informa: Miguel Crespo

304-pcpi_parque_ribelles-3

04 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres