Continua la preparació de les festes: al maig, albaes i trobada d'antics festers

Continua la preparació de les festes: al maig, albaes i trobada d'antics festers

Després de la seua presentació davant de la Verge al Peu de la Creu al març, els  festers continuen preparant les festes de setembre i honrant la patrona. A l'abril van celebrar la Setmana dels Dolors i al maig els esperen la nit de les albaes i la trobada de festers 2000-2011. “És una faena molt sacrificada, però  val la pena”, afirmen.

Encara falten quatre mesos perquè el 31 d'agost comencen oficialment les festes patronals i populars de Puçol, però els festers de la Verge al Peu de la Creu no paren de treballar i de masegar-se el cap perquè tots els veïns puguem disfrutar de les nostres festes. “La crisi està ahí i això fa que molta gent no puga o no vulga col·laborar, però els veïns han de tindre en compte que sense la seua ajuda no es podran fer totes les activitats de les festes”, explica Vicente Alegre, cap 2011 dels festers de la Mare de Déu.

Els festers, com explica Vicente, “estem ara preparant les festes, treballant per a aconseguir publicitat dels comerços locals, dissenyant el llibret de les festes, reunint-nos amb l'ajuntament... És una faena molt sacrificada, però que val la pena. Des de la nostra presentació el 26 de març no hem parat. Per exemple, del 9 al 15 d'abril vam celebrar la Setmana dels Dolors, on vam presidir tots els dies la missa i al final li vam cantar els Dolors i el seu himne a la Verge al Peu de la Creu”.

La pròxima cita dels festers serà el diumenge 1 de maig, quan se celebren les albaes en honor a la patrona de Puçol. L'acte començarà a les 23:30 hores en l'església dels Sants Joans amb els cants dedicats a la Verge al Peu de la Crue. A continuació, les albaes es traslladaran a les cases dels festers jóvens, casats i majors del poble, en una nit de passió i fervor religiós en honor a la nostra patrona.

A més d'esta nit d'albaes, els festers de Puçol tenen programada una altra activitat per al mes de maig. Es tracta del trobada de festers del pròxim divendres 13 de maig, en el que participaran els veïns del poble que han sigut festers des de l'any 2000. Este sopar de "sobaquillo", que se celebrarà en el Sindicat Agrícola, es convoca per segon any i representa una magnífica oportunitat per a conéixer les vivències i experiències dels festers d'edicions anteriors. I a més recaptar fons per a les festes.

Vicente Alegre comenta que “esperem que vinguen molts festers d'altres anys. Només han de pagar 6 euros i portar-se l'entrepà. Nosaltres ens encarreguem del picoteig i la beguda. A més, ells saben l'esforç que costa fer la festa i com és de necessària la col·laboració del poble. Així que segur que no fallen al sopar i ens donen tota la seua col·laboració”.

Informa: Miguel Crespo

300-tamara_gallart-vicente_alegre-2

 

01 Maig 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres