La Verge al Peu de la Creu ja coneix els festers que l'honraran en 2011

La Verge al Peu de la Creu ja coneix els festers que l'honraran en 2011

Vicente Alegre, el cap de 2011 dels festers de la Verge al Peu de la Creu, ens conta en primera persona com va viure l'emocionant presentació dels festers davant de la verge i el poble de Puçol. Un acte carregat de sentiments que, com el mateix Vicente explica, “perdurarà en la nostra memòria al llarg de tota la nostra vida”.

El dissabte 26 de març, els nous festers i festeres de la Verge al Peu de la Creu ens presentàvem davant del poble de Puçol. Després d'un intens matí carregat de nervis, els festers, les festeres i les nostres famílies ens vam reunir en ma casa, la del cap dels festers 2011, Vicente Alegre.

Allí vam tindre un berenar per a agarrar forces de cara a esta emocionant jornada (en la que acabaríem sopant passades les onze de la nit...). A més de forces, també ens vam carregar d'experiència amb la visita dels caps de 2010, Guillem Cortina i Ana Ramos.

Després del berenar, els festers i festeres vam protagonitzar un tradicional passacarrer amb tabal i dolçaina. Els jóvens vam arreplegar primer als festers casats, després els majors i ens vam reunir amb els infantils en l'església de Santa Marta. Una vegada vam estar tots els festers junts, el passacarrer va continuar fins a l'església dels  Sants Joans, on ens van rebre amb un castell de focs artificials.

Quan va acabar el castell, els festers vam entrar en la parròquia per la porta de la capella. Ja dins de l'església, vam anar eixint per parelles conforme ens anaven anomenant els presentadors de l'acte, Ximo Galcerá i Marta Gimeno, germana d'un dels festers 2011.

Primer van eixir Guillem i Ana, els caps de l’any passat, que ens van cedir el testimoni als nous festers; després van eixir els festers infantils, els de la tercera edat, els casats i finalment els jóvens, sent els últims els nous Caps, Tamara Gallart i jo. La confraria de la Verge al Peu de la Creu ens va obsequiar a cada fester amb una placa de record i a les festeres amb un ram de flors.

Llavors va arribar el moment dels parlaments. Primer va parlar Juanjo Pérez, el representant dels festers casats, després vam parlar els caps de 2011; a continuació Pepe Soriano, president de la confraria de la Verge al Peu de la Creu, després l'alcalde de Puçol, José Vicente Martí; i finalment, Juan José Llàcer, el retor de Sants Joans. L'acte de presentació dels festers va acabar amb l'himne en honor a la Verge al Peu de la Creu.

Després de la presentació ens vam anar de sopar tots els festers amb els nostres pares als salons Mar Blau de Canet. Allí vam tindre una sorpresa per part de les nostres famílies, que ens van regalar un vídeo amb fotos de tots els festers i festeres. Al final, vam acabar la nit en la discoteca Blue.

Per la meua part, com cap d’enguany, dir que va ser molt emotiva la presentació. Per a mi i la resta de festers i festeres és un orgull poder representar al nostre poble i ser festers de la Verge al Peu de la Creu. Personalment, vaig viure instants de molts nervis durant l'acte, moments de gran sentiment i emoció, que segur perduraran en la nostra memòria al llarg de tota la nostra vida.

Informa: Vicente Alegre
Cap dels festers 2011 de la Verge al Peu de la Creu.

227-todos_los_festeros-2

fotos_noticia

 

30 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres