Santa Cecília talla les dos orelles i la cua en la inauguració de la Fira de Falles

Santa Cecília talla les dos orelles i la cua en la inauguració de la Fira de Falles

Per tercera vegada en la seua història, el Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol va amenitzar una correguda de bous a València. La faena dels nostres músics no va passar desapercebuda i inclús els comentaristes van destacar la seua actuació: “Què bé que sona està banda!”, va exclamar durant la retransmissió Manolo Molés, director de Canal+ Bous.

El dissabte 12 de març la plaça de bous del carrer Xàtiva de València inaugurava la seua nova remodelació amb la primera correguda de la Fira de Falles i ho feia amb un cartell de primeres figures: Enrique Ponce, Vicente Barrera, El Juli i els músics del Centre Musical i Instructiu (CMI) Santa Cecília de Puçol. A pesar del mal temps, que va impedir que els músics de Puçol pogueren fer l'entrada en comitiva al costat dels toreros i les seues quadrilles, la plaça es va omplir i Santa Cecília va tocar en pràcticament tots els bous de la vesprada.

Pepe Sancho, president del CMI, explica que “vam tindre una molt bona actuació a pesar que la correguda va ser un poc sosa. Vam tocar pasdobles taurins, com València i Pan y toros, en quasi totes les faenes. Inclús Manolo Molés, el comentarista del Canal+, va reconéixer la nostra faena i va dir: Què bé que sona esta banda!”.

Des de 2007, quan el torero de Puçol Juan Àvila va prendre l'alternativa a València, el CMI Santa Cecília no tocava en la plaça de bous del Cap i Cassal, per la qual cosa per a molts dels músics de la banda era la seua primera gran correguda. “Vam anar molts músics i estàvem molt estrets. Hi havia gent nova que no havia tocat mai en la plaça de bous i que tenien moltes ganes de fer-ho. Al final tot ens va eixir molt bé”, comenta Pepe Sancho.

La pròxima cita del CMI Santa Cecília serà diumenge 10 d'abril, quan Puçol es convertirà de nou en la capital de la música de l'Horta Nord per a albergar el concert comarcal d'orquestres, en el qual participaran la Societat Musical d'Amics de la Música de Meliana, la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol i el CMI Santa Cecília. I el diumenge 17 d'abril la música tornarà a sonar a Puçol amb el concert de primavera de Santa Cecília, en el que tocaran tant la banda juvenil com la gran de Puçol.

Segur, que igual que en la seua participació en les falles de València, els músics de Santa Cecília s'emporten les dos orelles i la cua per la seua actuació i ixen a coll de la Casa de Cultura.

Informa: Miguel Crespo

211-pepe_sancho 

29 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres