Una delegació de professors de Polònia visita el centre Virgen al Pie de la Cruz

Una delegació de professors de Polònia visita el centre Virgen al Pie de la Cruz

Un grup de 14 professors d'hostaleria i turisme de la localitat polonesa de Klanino visiten el centre concertat Virgen al Pie de la Cruz per a conéixer en persona les seues instal·lacions i mòduls formatius. La fama de Virgen al Pie de la Cruz, que porta més de 30 anys formant professionals de la cuina i el turisme, no té fronteres.

El dimecres 23 de març, el centre concertat de Puçol Virgen al Pie de la Cruz va rebre la visita d'un grup de professors d'hostaleria i turisme de Polònia. Els 14 professors del Zespól Szkól Ponadgimnazjalnych de la localitat de Klanino, que han viatjat al nostre país amb una beca europea Leonardo, van conéixer in situ les activitats, cicles, mòduls formatius i instal·lacions de Virgen al Pie de la Cruz, un centre pioner en l'ensenyança hostalera que forma a cuiners des del curs 1980-81.

Anna Martínez, professora de Virgen al Pie de la Cruz, explica que “durant esta visita professional, els professors de Polònia, a més de visitar centres de formació d'hostaleria i turisme com el nostre, també aniran a vore empreses del sector i per descomptat provaran plats típics de la nostra gastronomia. Per exemple, durant la seua estada en Virgen al Pie de la Cruz van tastar un menú típic valencià, que incloïa el pastís de glòria o pastís de Puçol”.

Un menú i un pastís que, com la resta de menjars de la gastronomia valenciana que van degustar els professors polonesos, va ser elaborat pels 80 alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de Cuina i Gastronomia de Virgen al Pie de la Cruz. La seua professora comenta que “als estudiants els resulta molt interessant esta experiència i els motiva molt que vinga gent des de tan lluny com Polònia per a vore el seu treball, el seu esforç diari i menjar-se els plats que cuinen”.

Segur que durant la seua estada a Puçol, tant els professors del Zespól Szkól Ponadgimnazjalnych de Klanino com els de Virgen al Pie de la Cruz i els seus alumnes van compartir coneixements i trucs de cuina per a ampliar la seua carta de coneixements hostalers i turístics.

A més, esta visita demostra que, després de més de tres dècades apostant per la formació professional, la fama de Virgen al Pie de la Cruz no té fronteres i ha creuat ja els pirineus i inclús l'antic teló d'acer.

Informa: Miguel Crespo

205-ana_y_los_polacos-2

 

25 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres