Els senderistes de Puçol visiten l'aldea de Bercuta i serpentegen pel llit del riu Túria

Els senderistes de Puçol visiten l'aldea de Bercuta i serpentegen pel llit del riu Túria

Després de dies amenaçants de pluja, el diumenge 13 de març la climatologia ens va donar un respir al Grup de Senderisme i vam poder assaborir una ruta agradable, que ens conduiria des del pantà de Benagéber fins de nou al punt d'inici del senda, però des de l'altra marge del riu Túria.

En esta ruta circular, l'encaixament del riu en el seu discórrer des de la presa ens aguaitava als seus murs d'afusellaments, on antany els Ganxeros conduïen entre les falçs i els seus angostos canons els troncs de les tales, que poblen esta rica massa forestal, i en el que alguns inclús perdien les seues vides en este ofici, afortunadament ja desaparegut.

La ruta la vaig dissenyar circular  i per a això vaig elegir la variant del GR-7 que arriba des de Bercuta, una aldea del terme municipal de Chelva formada per un conjunt de cases que servien per a la temporada de les labors del camp. La senda, d'inici ens va anar mostrant la primera part del paisatge muntés amb una densa pinada i en el que el Túria és el principal protagonista. La segona part del trajecte ens endinsava per cultius d'ametlers i oliverars, per una pista fins a Bercuta i la seua peculiar ermita. Per a tancar el cercle de nou, vam caminar fins al llit del riu per una serpentejant senda per a travessar el llit per un pont penjat i així creuar a l'altra ribera, on quedaria una última sorpresa: “los chorros de Barchel”, un paratge singular on l'aigua ha llaurats buits en les parets tobàcies.

Desgraciadament una llacuna ens impedia el pas fins al llogaret de Barchel, on encara preval un vetust molí.

Espere que la ruta haja sigut del grat del Grup de Senderisme i els emplace a la següent, el pròxim 3 d'Abril, on potser trobem un fabulós tresor en les entranyes del Barranc de l'encanta, però açò ja serà una altra història...

Informa: Paco Ramírez
Coordinador del Grup de Senderisme de Puçol

188-bercuta-3

 

24 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres