Camí La Mar descobrix la solidaritat fallera en el seu primer any de vida

Camí La Mar descobrix la solidaritat fallera en el seu primer any de vida

Els inicis de qualsevol projecte mai no són senzills. I les falles no són una excepció. Després de molt d'esforç i conflictes interns, al final la comissió de Camí La Mar va aconseguir plantar el seu monument faller i disfrutar de la setmana fallera, gràcies a la col·laboració desinteressades de les altres falles de Puçol i dels veïns de la platja.

Per primera vegada en la història, la platja de Puçol va celebrar les falles amb la plantà i la cremà dels monuments grans i infantils de la comissió Camí La Mar. No obstant, el camí que van recórrer els seus ninots fins a ser consumits pel foc la nit de Sant Josep no va ser ni de bon tros senzill.

Jorge Francisco Redil, president de la falla Camí La Mar, explica que “tant la plantà com la resta de la falla ha sigut totalment artesanal. Hem hagut de pintar, escatar i massillar nosaltres mateixos els ninots. A més, vam tindre problemes el dia de la plantà i ens van haver d'ajudar els veïns de la platja i inclús algun obrer a plantar la falla. També ens van ajudar els fallers de L'Antiga Muralla”.

El president comenta que durant tot l'any van tindre problemes interns en la comissió, però que, gràcies al suport que va rebre de la directiva i de les altres comissions de Puçol, al final va haver-hi falla en la platja.

Els problemes interns que hem tingut ens han servit per a vore la solidaritat de les altres comissions, especialment de L'Antiga Muralla i de Molí de Vent. També Hostalets ens ha ajudat. Inclús hem celebrat actes de la falla en els seus casals per falta d'infraestructures en el nostre”, comenta José Francisco Redil.

A pesar dels pesars, el president de Camí La Mar no ho dubta: “tenim moltíssimes ganes que arribe 2012. Enguany ha sigut d'aprenentatge, però el següent segur que tot ens ix millor. A més, esperem que la trista situació de desencontre entre les falles se solucione i tinguem una unió total entre totes les comissions de Puçol”.

Informa: Miguel Crespo

202-cami_mar-2

 

23 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres