Policia, bombers i brigada vetlen perquè la Nit de la cremà siga un èxit

Policia, bombers i brigada vetlen perquè la Nit de la cremà siga un èxit

Sis agents de la Policia Local de Puçol, sis bombers del consorci provincial i 19 membres de la brigada municipal d'obres no van pegar ull la nit de Sant Josep. El seu objectiu: que la cremà de les falles transcorreguera sense cap tipus d'incident i que els carrers de Puçol claregessen nets i sense rastre de la festa fallera.

Com cada any, l'Ajuntament de Puçol va activar el dia 19 de març, amb motiu de la Nit de la Cremà, un dispositiu especial en què van participar tant agents de la Policia Local i membres de la brigada municipal d'obres com bombers del consorci provincial, concretament del parc de La Pobla de Farnals.

Vicente Giménez, intendent cap de la Policia Local de Puçol, explica que “Sis agents de la policia, 5 bombers, un conductor i un camió de bombers van vetlar per la seguretat. Van començar a treballar aproximadament a les 24:00 hores, amb la cremà de la falla Picaio, i van acabar sobre les 4:15 de la matinada, hora en què finalitzà la de L'Antiga Muralla. No es va enregistrar cap incident i totes les falles es van cremar amb total normalitat. A més dels bombers i els policies, una ambulància amb un ATS va estar present en totes les cremaes, per si de cas, i la brigada municipal d'obres es va encarregar de controlar i apagar la cremà de la falla Camí La Mar”.

José Manuel Reyes, coordinador de la brigada municipal d'obres, indica que “en total 19 treballadors de la brigada, dos camions, un tractor i una furgoneta van ser necessaris la Nit de la Cremà. Vam començar a les 23:00 hores en la falla Camí La Mar, amb el seu cremà i després llevant l'arena, netejant amb mànegues el carrer i retirant les plaques i tanques. I així, a estall, una falla després d'una altra perquè l'endemà tot estiguera net i sense rastre de les falles”.

Gràcies al treball d'estos vetladors policies, bombers i brigadistes, les falles de Puçol es van despedir de la seua edició de 2011 amb una cremà sense incidents. I el diumenge 20 de març, els carrers de Puçol es van despertar sense ressaca, nets i sense rastre de les falles.

A esta labor callada i poc vistosa, encara que imprescindible per al bàs funcionament de la festa, el regidor de policia afig un detall que sempre és més conegut i comentat pels veïns: evitar un incendi en un immoble del carrer Sant Teresa, situat junt amb el barranc.

Sobre les 13 hores del dia 19, uns petards llançats per uns jóvens en el barranc van acabar incendiant un balcó i les cortines”, recorda Ángel Sánchez. “Els veïns estaven fent la sesta, per la qual cosa va ser necessària la intervenció de la parella de policies que estava en la zona a l'espera del començament de la mascletà. La seua ràpida intervenció va transformar en un simple incident el que podia ser un greu accident. El nombrós públic que va veure el que succeïx els va rebre amb aplaudiments quan van tornar al barranc per a la mascletà”.

Així és el treball: dia i nit, visible o quasi invisible, però la brigada, els bombers i la policia sempre estan ací. Si ningú es fixa en ells és que tot ha anat de perles. Si fan falta, ací estan, disposats a complir amb el seu treball.

Informa: Miguel Crespo

203-brigada_en_crema

 

22 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres