Virgen al Pie de la Cruz planta la seua falla escolar per a salvar els nostres boscos

Virgen al Pie de la Cruz planta la seua falla escolar per a salvar els nostres boscos

Urbanitzacions, carreteres, polígons, parcs eòlics, incendis forestals i la resta d'amenaces que fan perillar la supervivència dels nostres boscos constituïxen l'element principal de la falla escolar de Virgen al Pie de la Cruz. Este curs, els seus alumnes volen que el foc acabe amb estes amenaces i no amb els nostres boscos.

Els boscos ens aporten molts beneficis: regulen el clima, eviten l'erosió de les muntanyes, són font de biodiversitat, produïxen oxigen i netegen l'atmosfera, retenen l'aigua de pluja... No obstant estan en perill, per això enguany la nostra falla porta per lema Salvem els nostres boscos”, explica Montse Palop, professora responsable de la falla escolar del centre concertat Virgen al Pie de la Cruz.

Per aquest motiu, els ninots del seu monument, elaborats pels alumnes del col·legi, mostraven les dos cares dels boscos: els beneficis que ens aporten i els riscos que els amenacen. A més, com tota falla infantil, també hi havia lloc per a la imaginació, i un exèrcit de gnoms i bolets decorava també el monument. Un monument que, a causa del mal oratge, va sofrir algun incident durant la seu plantà en el matí del dijous 17 de març, però que finalment va poder instal·lar-se en el pati del col·legi i llançar un missatge ben clar: Salvem els nostres boscos!

Una vegada plantada la falla, els alumnes i els professors van recobrar forces amb una merescuda xocolatada, prèvia a la tan esperada cremà, que en pocs minuts va convertir en cendres els ninots del monument de Virgen al Pie de la Cruz.

No obstant, el missatge de la seua falla segur que perdura en el temps i els seus alumnes faran tot el que puguen per a conservar els nostres boscos.

Informa: Miguel Crespo

193-falla_virgen-3

fotos_noticia

 

21 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres