Lluís Vives celebra el 50 aniversari dels Picapedra amb la seua falla escolar

Lluís Vives celebra el 50 aniversari dels Picapedra amb la seua falla escolar

Com cada curs, els alumnes del col·legi públic Lluís Vives planten la seua falla escolar per a celebrar la festa valenciana per excel·lència. Enguany, el seu monument faller rendix homenatge a una de les sèries de dibuixos animats més famosa: Els Picapedra, que en 2011 celebren el seu 50 aniversari al costat dels alumnes de Lluís Vives.

Pere i Vilma Picapedra pujats en el seu clàssic troncomòbil constituïxen la figura central de la falla escolar de Lluís Vives, que els professors i alumnes van plantar el dijous 17 de març en el pati de l'escola. Al costat del matrimoni més famós de la prehistòria, la resta de ninots de la falla ens recorden que no fa tants anys vivíem a coves, sense electricitat i sense altres tants avanços. Pepa  Gallego, directora del col·legi, afirma que “enguany la nostra falla celebra el 50 aniversari dels Picapedra. Una celebració que hem extrapolat a tota la prehistòria per a, segons el nivell educatiu de cada classe, ensenyar-los com vivien els nostres avantpassats fa milers d'anys”.

No obstant, el seu monument faller no podia escapar a la sàtira i a la ironia pròpia d'estes festes. I, per exemple, al costat del troncomòbil trobem un senyal de trànsit amb el límit de velocitat de 110 quilòmetres hores. “Com no, la falla inclou també referents i polèmiques de l'actualitat, des de les xàrcies socials als nous límits de velocitat”, explica la directora.

A més de la seua falla escolar, en el pati del col·legi Lluís Vives també es va plantar la del Centre de Dia de Menors de Puçol, que després d'exhibir-se el dia anterior al costat de l'Espai Social Martínez Coll, va ser consumida pel foc al costat de Pere i Vilma Picapedra.

Informa: Miguel Crespo

190-falla_luis_vives-5

 fotos_noticia

 

20 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres