El Centre de Dia de Menors planta una falla marina que fuig per pates de la cremà

El Centre de Dia de Menors planta una falla marina que fuig per pates de la cremà

El dimecres 17 de març el Centre de Dia de Menors i la Ludoteca Municipal van celebrar la festa de les falles amb playbacks, xocolate i pel seu lloc la cremà del seu monument faller... bo, més o menys. Una jornada de festa en el carrer amb què els xavals tornen al poble tota l'ajuda que s'els presta perquè puguen portar una vida normal.

Un polp gegant, que ens recorda el famós Paul, l'octòpode que vaticinava les victòries d'Espanya en el mundial de futbol, presidix enguany la falla del Centre de Dia de Menors de Puçol, plantada enfront de l'Espai Social Martínez coll. Junt amb el polp altres ninots marins, com Bob Esponja o una estrela de mar, esperaven en la plaça que el foc els consumisca… encara que donat el caràcter educatiu del projecte, ací no es cremen els ninots, excepte el polp, que va ser consumit per les flames en la falla del col·legi Lluís Vives.

Mentres arriba eixe moment, els 24 alumnes del Centre de Dia de Menors i els de la ludoteca se'l passen en gran. Ballen, canten, mengen xocolate... es divertixen, com faria qualsevol altre xiquet.

Laura Romeu, monitora del centre, explica que “els alumnes del centre són xiquets i xiquetes en situació de risc. El nostre treball és recolzar-los i donar-los referents perquè puguen portar una vida normal, com qualsevol altre xiquet de la seua edat. A més, intentem facilitar-los activitats extraescolars, com per exemple esta falla que han dissenyat i construït ells mateixos, per a fomentar la seua participació. Amb la falla i la resta d'activitats d'esta vesprada de festa en el carrer els alumnes intenten tornar al poble tota l'ajuda que els presta perquè la seua vida siga el més normal possible”.

El Centre de Dia de Menors de Puçol, ubicat en l'Espai Social Martínez coll, obri les seues portes tots els dies de dilluns a divendres de 17:00 a 21:00 hores, a excepció del mes d'agost. Representa una ferramenta de suport familiar imprescindible per als seus 24 alumnes i una satisfacció molt gran per als seus dos monitors, Alfredo i Laura. “És un treball molt satisfactori, més encara si tenim en compte que els nanos vénen voluntàriament i sempre tenim l'aula plena”, comenta Laura.

Per la seua banda, Estrella Carcasona, regidora de benestar social, destaca “tot el treball que es fa des del centre de dia i des de la ludoteca amb tots estos xics. La seua labor servix per a motivar i recolzar estos xiquets i a més els permet disfrutar de moments especials com esta falla. És un treball que sens dubte dóna els seus fruits”.

En la festa fallera del Centre de Dia i la Ludoteca Municipal, a més dels alumnes i els seus pares, va haver-hi una àmplia representació de la corporació municipal encapçalada per l'alcalde José Vicente Martí, el qual va reconéixer que “este tipus d'activitats formatives i de normalització de la vida quotidiana d'un grup ampli de xics i xiques de Puçol són les que com a professor que sóc m'omplin de satisfacció. Totes les falles suposen un gran exemple de participació, però esta, a més, suposa un gran exemple d'educació”.

Informa: Miguel Crespo

187-playbacks_falla-1

fotos_noticia

 

18 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres