Manel Alonso presenta el seu nou llibre “Els somriures de la pena” el pròxim 25 de març

Manel Alonso presenta el seu nou llibre “Els somriures de la pena” el pròxim 25 de març

El Sindicat  Agrícola i els carrers del nucli antic albergaran el divendres 25 de març la presentació del segon llibre de relats de Manel Alonso Català, Els somriures de la pena. L'acte, organitzat por L'Andana i presentat per l'escriptor i periodista Xavier Aliaga, serà un passeig literal i literari pels carrers de Pouet.

El divendres 25 de març, a partir de les 20:00 hores, l'escriptor de Puçol Manel Alonso Català ens presentarà el seu segon llibre de relats, Els somriures de la pena (Onada edicions, 2011), un compendi d'històries on Alonso rescata literàriament anècdotes i històries de Pouet (nom literari amb què Alonso rebateja al nostre poble). L'acte, organitzat por L'Andana, amics del patrimoni i la cultura popular, se celebrarà en el saló d'actes del Sindicat Agrícola de Puçol i estarà a càrrec de l'escriptor i periodista valencià Xavier Aliaga. 

Els somriures de la pena, una obra que com el seu títol indica unix alegria i humor al costat de tristesa i tragèdia, arreplega trenta relats i s'estructura en tres parts: en la primera, on la mort està present d'una manera constant, Alonso reelabora literàriament anècdotes i contes de Puçol; i en les altres dos se centra en fets i vivències de la seua infància i joventut en Pouet.

Durant la presentació del llibre, les històries i personatges del segon llibre de relats de Manel Alonso també prendran els carrers del nucli antic. Es realitzarà un passeig literal i literari pel carrer, amb la lectura d'algunes de les narracions que conformen la seua obra. A més, mentre es lligen els relats dels somriures de la pena, es projectaran sobre la fatxada de les cases fotografies del segle passat.

I és que amb este segon llibre de relats, Manel Alonso torna de nou a submergir-nos en la identitat col·lectiva de Puçol durant el segle XX. No obstant això, com ja va fer amb La maledicció del silenci (Brosquil, 2007), l'escriptor de la nostra localitat realitza esta immersió literària des de la seua prisma individual, basada en les seues vivències i experiències personals.

Com el propi Manel Alonso explica, “quan s'evoca el passat, per molt fidels que intentem ser a la realitat, el resultat sempre és fal·laç, ja que no és més que una recreació subjectiva, en este cas marcada pel foc de l'enyorança, la melancolia, la tendresa i també per la ironia”.

Una recreació subjectiva que conforma la realitat de Pouet, un poble a què només podràs visitar amb els llibres de Manel Alonso. Així que no et perdes el pròxim viatge a Pouet, la presentació dels somriures de la pena divendres que ve 25 de març.

Informa: Miguel Crespo

165-cartel_libro-1 

14 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres