Pas a Pas faller, una olimpíada especial per a esportistes encara més especials

Pas a Pas faller, una olimpíada especial per a esportistes encara més especials

Alboraia acull l'encontre comarcal Pas a Pas faller, una olimpíada molt especial amb esportistes encara més especials: els veïns de l'Horta Nord que tenen alguna discapacitat. Els alumnes del Pla de Qualificació Professional Inicial de jardineria i els del taller de rehabilitació psicosocial de Puçol, no van faltar a la cita.

El dijous 10 de març, 27 discapacitats de Puçol van participar en l'encontre comarcal Pas a Pas Faller, una olimpíada molt especial, que cada any organitzen el centre per a discapacitats Pas a Pas d'Alboraia i el Consorci Comarcal de Servicis Socials de l'Horta Nord. En esta edició van acudir 11 xavals del Pla de Qualificació Professional Inicial (PQPI) de jardineria i 16 alumnes del taller de rehabilitació psicosocial d'ADIS, l'Associació de Discapacitats de Puçol. A més d'ells, també van participar associacions i centres de la comarca que treballen amb persones que tenen algun tipus de discapacitat.

La delegació d'esportistes del nostre poble va competir en el campionat de futbol sala, on l'equip masculí va aconseguir un meritori tercer lloc, i en el de bàsquet, on les xiques també van donar la talla.

Carolina Belenguer, coordinadora del PQPI, explica que “enguany no hi ha hagut competició de petanca, perquè a causa de la pluja es va traslladar l'olimpíada d'Albalat dels Sorells al pavelló d'Alboraia, i dins del pavelló no havien pistes de petanca. Però l'important no són ni les competicions ni els resultats. El que de veritat importa és que amb esta activitat els xavals trenquen amb la rutina i desenvolupen habilitats com el treball en equip o l'autonomia, coneixen gent, usen el transport públic, mengen en un restaurant... En esta olimpíada el que importa és participar, deprendre, jugar i passar-s'ho bé”.

A més, de donar la benvinguda a les falles amb esta especial olimpíada que se celebra cada any abans de Sant Josep en un dels pobles de l'Horta Nord, els alumnes del PQPI de jardineria tenen programat visitar els distints monuments fallers de Puçol durant la setmana fallera.

Mentrestant, els futurs jardiners continuen dia a dia amb la seua formació i desenvolupant nous projectes de col·laboració: este mes de març els xavals van començar la construcció d'un hort en la Residència de la Tercera Edat de Puçol, el manteniment i el gaudi del qual correspondrà als ancians que residixen en el centre.

Ja siga en una pista de futbol sala, en el futur hort de la residència o en els jardins del poble, els alumnes del PQPI demostren pas a pas i dia a dia la seua vàlua.

Informa: Miguel Crespo

171-pas_a_pas-4

fotos_noticia 

 

13 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres