La futura Casa de la Música integra l'antic jardí botànic amb un disseny modern i funcional

La futura Casa de la Música integra l'antic jardí botànic amb un disseny modern i funcional

A finals de gener l'Ajuntament rebrà el projecte d'execució de l'obra de la Casa de la Música. És l'últim requisit abans que es puga procedir al concurs públic per a l'adjudicació de l'obra més emblemàtica de l'equip de govern.

Un concurs d'idees va ser el primer pas per a dissenyar la futura Casa de la Música. Entre els dissenys presentats, el 25 d'abril del 2006 la junta de govern va triar Botànic com a guanyador, un projecte elaborat per l'arquitecte valencià Vicente Corell. Des d'aquell moment, els distints terminis s'han anat complint i, per a finals de gener, està previst que l'arquitecte entregue el projecte final d'execució de l'obra.

La Casa de la Música serà un edifici situat dins de l'antiga muralla del jardí botànic, construïda en el segle XVIII, i actualment ocupada pel camp de futbol vell. Este edifici emblemàtic respectarà a més la zona on s'ubica, mantenint la muralla com a element bàsic de la seua estructura, encara que situant en el seu interior un edifici modern i funcional.

A més de servir com a lloc idoni per a celebrar esdeveniments musicals, la casa serà el lloc de formació per als alumnes del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília, el que suposarà una important millora respecte a les actuals instal·lacions en la Casa de Cultura.

''Cal tindre en compte que la Casa de la Música tindrà unes dimensions tres vegades més grans que l'actual Casa de Cultura'' -comenta l'alcalde, Juan Manuel Busto-. ''En les seues dos plantes s'allotjaran sales de reunions, aules, serveis administratius i, per descomptat, un gran auditori''.

Precisament el saló d'actes, amb capacitat per a 528 espectadors, amb excepcionals condicions de visibilitat, accessibilitat i sonoritat, és l'estrela del conjunt, ja que compta a més amb un escenari de 224 metres quadrats.

A més de l'auditori, en la planta baixa s'ubiquen els accessos, el vestíbul general, la recepció, els serveis generals i la cafeteria. D'altra banda, en la planta alta quedaran situats els serveis d'administració, les sales de reunions i la zona docent, amb cinc aules de formació general, altres cinc d'educació instrumental individual, una biblioteca, una videoteca, una fonoteca, tres cabines d'estudi, una sala polivalent, el magatzem d'instruments i la sala per a assajos de l'orquestra.

''La Casa de la Música, a més de comptar amb este modern edifici, està conformada per una estructura exterior enjardinada, amb arbres, rememorant la història de l'espai on s'ubica: l'antic jardí botànic'', explica Salvador Claramunt, regidor de Cultura. ''D'esta manera, es convertirà tant el seu interior com el seu exterior en una zona idònia per a la trobada i la celebració d'espectacles musicals tant d'interior com a l'aire lliure''.

Si es mantenen els terminis previstos, a finals de gener l'Ajuntament rebrà el projecte final d'execució de les obres, durant la primavera seran adjudiques les mateixes i abans de l'estiu començaran els treballs en l'interior de la muralla.

16 Gener 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres