L'Institut de Puçol presenta el seu nou projecte audiovisual del Dia de la Dona

L'Institut de Puçol presenta el seu nou projecte audiovisual del Dia de la Dona

Els alumnes del Pla de Qualificació Professional Inicial de informàtica de l'Institut de Puçol realitzen dos curtmetratges d'animació en què reflexionen sobre el paper de la dona en el treball i en la llar. Este projecte, realitzat amb motiu del  Dia de la Dona, compta amb la direcció  i el suport tècnic de l'Emissora Municipal de Televisió.

El dimarts 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, l'Institut d'Educació Secundària (IES) de Puçol va presentar un any més el seu projecte audiovisual per a fomentar la igualtat de gènere. Una iniciativa que va arrancar en el curs 2001-2002 amb la col·laboració de l'ajuntament, i que s'ha consolidat amb l'ajuda de l'Emissora Municipal de Televisió en un dels actes més esperats de la Setmana de la Dona.

En esta edició, els onze alumnes del Pla de Qualificació Professional Inicial (PQPI) d'informàtica de l'IES Puçol van crear dos curtmetratges d'animació, un creat a partir de fotografies fixes i un altre amb dibuixos. En el primer, els jóvens reflexionen sobre els rols de gènere en les tasques del llar a partir de conversacions entre electrodomèstics. I en la segona animació, destaquen l'esforç i la força de voluntat de les dones treballadores a partir d'un cas concret: la baixa laboral d'una dona que ocasiona el descens de la productivitat de la seua empresa, que recobra els beneficis quan els empleats barons apliquen de nou els consells de la seua cap.

Antonio López Milla, director tècnic de l'EMTV de Puçol i del projecte audiovisual del Dia de la Dona, explica que “enguany hem tingut menys temps que la resta d'edicions. Hem passat de quatre mesos a tindre quatre setmanes. Per això, hem realitzat enguany dos curts d'animació sobre les relacions de gènere perquè els xavals reflexionen sobre com el gènere ens condiciona des del naixement a través de les convencions socials”.

Álex Pardo, un dels alumnes del PQPI, ens comenta que “amb la nostra animació hem intentat ressaltar els valors positius de la dona: el seu treball, el seu esforç, la seua força de voluntat...”. De la mateixa manera, un altre dels xavals, Antonio Claramunt, indica que “amb el diàleg entre els electrodomèstics, als que hem assignat gènere masculí o femení, volíem mostrar el paper dels hòmens i les dones a casa per a canviar-lo”.

Enguany, els alumnes encarregats del projecte audiovisual del Dia de la Dona van ser els del PQPI d’informàtica. Durant els anys anteriors els responsables eren els de batxillerat. Però el missatge sempre és el mateix: fomentar la igualtat de gènere  i d'oportunitats entre hòmens i dones.

Pilar Millán, directora de l'IES Puçol, va recordar els alumnes durant la presentació de l'audiovisual que “encara no hi ha la plena igualtat en tots els àmbits de la vida. Per això, se celebra el Dia de la Dona Treballadora. Des de l'institut treballem tots els dies per a inculcar la igualtat de gènere en les aules, la igualtat d'oportunitats i de relacions entre hòmens i dones, per a evitar així possibles relacions de dependència i domini”.

En este mateix sentit, l'alcalde de Puçol, José Vicente Martí, es va dirigir als alumnes de l'IES Puçol per a explicar-los que “la balança amb els drets i deures de la dona continuen si ser justa. Per exemple, en l'àmbit domèstic, la igualtat entre hòmens i dones no consistix a ajudar a casa, sinó en la coresponsabilitat. Perquè les labors del llar són cosa de tots. Per exemple, el meu fill planxa, neteja, posa llavadores... Ell no ajuda a la seua dona a casa, sinó que participa en un treball que és cosa dels dos. Si continuem fent el mateix, les coses no canviaran. Per això, vos anime a fer coses diferents per a canviar la societat i que siga més justa i igualitària”.

Informa: Miguel Crespo

162-pilar_millan

 fotos_noticia

 

09 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres