Ponce, Barrera, El Juli i Santa Cecília protagonistes de la primera gran correguda de Falles

Ponce, Barrera, El Juli i Santa Cecília protagonistes de la primera gran correguda de Falles

Per tercera vegada en la seua història, el Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol serà la banda de música encarregada d'amenitzar una correguda en la plaça de bous de València. En esta ocasió, a més, serà amb un dels grans cartells i, com a colofó, la seua actuació servirà per a inaugurar la remodelació del plaça de bous del carrer Xàtiva.

Dissabte que ve, 12 de març, a partir de les 5 de la vesprada, faran l'entrada en comitiva i, facen el que facen els altres amb la crossa i l'espasa, ells segur que donaran la volta al ruedo, o millor dit, l'albero, que és eixa volta que dóna la banda de música per a donar inici a una correguda.

Santa Cecília està d'enhorabona perquè no més un lustre després d'acompanyar al mestre Juan Àvila en la seua alternativa i quan es complix el 25 aniversari de la seua primera actuació en la plaça de bous de la capital, tornen al cós del carrer Xàtiva i, eixir no sabem si eixiran a coll, però l'entrada la faran sens dubte per la porta gran.

Sens dubte que és una gran promoció per al nostre centre musical”, assegura satisfet José Sancho, president del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília. “No sols és un dels millors cartells taurins que es pot exhibir hui en dia, sinó que coincidix amb la inauguració de les obres de la plaça de bous i, per si no fóra poc, és la primera vegada que Canal Plus televisa la fira de Falles de València”.

Millor impossible, que diria Jack Nicholson, un altre que també té una àmplia experiència en això de les corregudes. Per a l'ocasió, Santa Cecília interpretarà dos peces obligades, els pasdobles Pan y toros, durant l'entrada en comitiva inicial, i l'imprescindible València com a colofó i fi de festa.

Però no serà l'única oportunitat que tindran els espectadors de la remodelada plaça (i els del canal codificat) d'escoltar a la banda de Puçol: per a l'albero està previst un clàssic, Tercio de quites, i després tot depén de com vaja la faena: si Ponce, Barrera i El Juli complixen amb les expectatives, segur que la música acompanyarà en més d'una ocasió les seues faenes, i ací estarà Juan Gonzalo Gómez Deval, batuta en mà, dirigint peces tan conegudes com Manolete, Agüero o El Gallito. I com l'ocasió la pinten calba, també dos partitures creades pel mestre de Puçol van incloses en les alforges, per si de cas: Er Chichi (ja se sap, el torero que mai va debutar) i Bou de l'Avenida (l'himne taurí d'una de les comissions de Puçol).

El president, que encara exhibix un somriure d'orella a orella després de l'èxit del concert comarcal celebrat l'últim diumenge de febrer, que va convertir Puçol en la capital comarcal de la música, camina ara a la caça i captura d'alguna entrada més: és potser la millor correguda possible i el paper està esgotat, però viure este esdeveniment en directe és una cosa històrica… encara que, per si de cas, ja s'ha abonat a Canal Plus i el dissabte tindrà programada la gravació, no tots els dies compartix un cartell amb El Juli, Vicente Barrera i Enrique Ponce.

157-concierto_comarcal-3

 

07 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres