El teatre infantil i juvenil torna a la Casa de Cultura amb la campanya “Anem al teatre”

El teatre infantil i juvenil torna a la Casa de Cultura amb la campanya “Anem al teatre”

Els 1.300 alumnes d'educació infantil, primària, secundària i batxillerat de Puçol participaran durant març i abril en la campanya Anem al Teatre. Per a alguns serà la primera ocasió que disfruten de la màgia de les actuacions en viu i en directe. Per a altres no. Siga o no la primera vegada, segur que no serà l'última.

El dimecres 16 de març arranca a Puçol la campanya Anem al teatre, una iniciativa teatral dirigida als alumnes d'educació infantil, primària, secundària i batxillerat de la província de València. En total, més de 1.300 alumnes del nostre poble participaran en ella. José María García, gerent de la Casa de Cultura, explica que “els quatre espectacles que se celebraran en la nostra localitat permetran que tots els alumnes de la comunitat educativa de Puçol assistisquen com a mínim una vegada al teatre durant el 2011”.

Els primers a disfrutar de la campanya Anem al teatre seran els alumnes d'educació primària, que s'ho passaran en gran amb l'espectacle Cómico y mágico, que protagonitza l'il·lusionista Darío Piera. A més, els ancians de la residència de la tercera edat de Puçol també acudiran a l'actuació. Segur que els més majors disfruten com a xiquets amb la màgia de Darío Piera.

Perquè cap escolar es perda els seus trucs de màgia la representació tindrà dos passes, un al matí i un altre a la vesprada el dimecres 16 de març. La resta d'espectacles d'Anem al teatre també disposaran de sessió matutina i vespertina per que tots els alumnes de Puçol puguen disfrutar del teatre.

La següent cita serà el dijous 24 de març. La companyia Magic 6 sorprendrà els estudiants de primària amb tot un clàssic infantil renovat: El flautista d'Hamelin. La versió de Magic 6 ens traslladarà fins una ciutat invadida, en esta ocasió, pel fem dels seus veïns que rep la visita d'un màgic personatge amb una estranya flauta...

El dimecres 30 de març seran els alumnes d'educació infantil els que disfrutaran amb RAS!, un espectacle de la companyia Maduixa Teatre que conjuga teatre, dansa i arts plàstiques i on els actors i les noves tecnologies estimulen la imaginació dels més xicotets.

Finalment, el dimecres 6 d'abril, JUJA Teatre tancarà esta campanya de teatre infantil i juvenil amb la seua obra Aparcats, una àcida i corrosiva crítica a la joventut feta des del punt de vista dels més majors. Els alumnes d'educació secundària es partiran de la rialla amb les surrealistes situacions que els ancians viuran en el JUJA Parc.

A més de Puçol, la campanya Anem al teatre visitarà 27 municipis de les comarques de L'Horta Nord, L'Horta Sud, La Ribera Alta, La Ribera Baixa, El Camp de Morvedre i El Camp del Túria. L'objectiu d'esta campanya, que compta amb la col·laboració i el patrocini de l'Obra Social Bancaixa, de la Diputació de València i de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, no sols és que els xiquets, adolescents i jóvens disfruten del teatre.

A més, com indica la regidora de cultura, Lola Sánchez, “Anem al Teatre organitza més de 300 obres i espectacles que suposen un important suport per a les companyies de teatre valencianes, ja que els garantix un bon nombre d'actuacions al mateix temps que els permet minimitzar costos econòmics”.

El pròxim dimecres 16 de març els alumnes dels col·legis de Puçol seran els primers estudiants de tot València que disfruten del teatre amb esta campanya. Potser per a alguns siga la primera vegada, però segur que no serà l'última. Anem al teatre!

Informa: Miguel Crespo

099-lola_sanchez-1

 

07 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres