Trobada de bolilleres, un homenatge a les dones que van conservar les labors manuals

Trobada de bolilleres, un homenatge a les dones que van conservar les labors manuals

Un any més, i van ja van deu, Puçol alberga la Trobada de Bolilleres, un encontre en què participen centenars de dones de tot Espanya amb una mateixa passió: els boixets. Serà el diumenge 27 de març en el Palau d'Esports i esta edició rendirà homenatge a les dones que amb el seu treball i esforç han conservat les labors manuals.

Més de 500 bolilleres de tot Espanya es reuniran diumenge que ve 27 de marzç en el Palau d'Esports de Puçol amb motiu de la X Trobada de Bolilleres. Dones de tot Espanya ja han confirmat la seua assistència. Vindran de més de 40 ciutats i pobles de València i Castelló i inclús de Barcelona, Àvila, Albacete...

Amparo Marco, portaveu del Col·lectiu de Dones, l'associació de dones que organitza enguany la trobada, afirma que “per a nosaltres és un honor arribar als 10 anys i a més organitzar-ho nosaltres. Estem molt contentes per l'alta participació que s'espera. Segur que passem un matí molt agradable amb companyes de tot Espanya amb les qual podrem intercanviar labors i experiències”.

La Trobada de Bolilleres començarà a les 10 del matí i es prolongarà fins a les 14:00 hores. Les participants, a més de fer boixets i vore com es realitzen en distintes parts del país, disfrutaran d'altres activitats complementàries. Amparo comenta que “hi haurà parades de venda amb articles de confecció i randa de boixets, amb patrons, boixets de fusta... A més, invitarem les participants a l'esmorzar i realitzarem una rifa entre totes les bolilleres. També els regalarem un obsequi com a record de l'encontre”.

A més de celebrar el seu desé aniversari, esta edició de la Trobada de Bolilleres homenatja les dones del poble que han conservat amb el seu treball i esforç les labors manuals, com és el cas dels boixets. Amparo Marco explica que “en els cartells de la trobada es pot vore dos dones de Puçol, vestides amb trages típics valencians, realitzant laborals manuals al costat d'una barraca. Una està brodant i l'altra fent boixets. Amb este cartell volem homenatjar totes les dones que realitzen treballs manuals i que conserven així estes labors, com és el cas dels boixets”.

Per la seua banda, Estrella Carcasona, regidora de la dona, indica que “a Puçol hi ha dos col·lectius de dones, les Ames de Casa Tyrius i Col·lectiu de Dones. Els dos volien organitzar la Trobada de Bolilleres. Per això, l'any passat vam decidir que cada edició l'organitze una de les dos associacions. Enguany li toca al Col·lectiu de Dones organitzar esta trobada, en què dones de tot Espanya ens ensenyen les labors manuals que fan: els boixets. Segur que tindrem una bona participació i les bolilleres s'ho passen molt bé en el nostre poble, perquè Puçol és un poble acollidor”.

Si la teua passió són els boixets i vols participar en esta trobada estatal, don't pressa i telefona al Col·lectiu de Dones (633 389 364) o a la seua portaveu, Amparo Marco (686 506 073 o 961 420 495). Les places de la trobada són limitades. Només hi ha 500... Inscriu-te ja. Participa i homenatge a les dones que conserven les labors manuals dia a dia amb dedicació, temps, treball i esforç.

Informa: Miguel Crespo

153-estrella_carcasona

 

07 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres