El ple municipal modifica dues ordenances per a impulsar les terrasses dels bars

El ple municipal modifica dues ordenances per a impulsar les terrasses dels bars

El ple municipal de l'Ajuntament de Puçol de febrer va aprovar per unanimitat modificar l'ordenança urbanística i la fiscal per a facilitar a bars i restaurants la instal·lació de terrasses. A més, també es van certificar les noves tarifes de la grua municipal, amb les que el consistori vol fer front al dèficit històric d'este servici.

El ple municipal de l'Ajuntament de Puçol del mes de febrer, celebrat el dilluns 28 de febrer, va aprovar amb els vots a favor de PSOE, Acord d'Esquerres i PP (davant la absència de Pavalur) la modificació de l'ordenança urbanística i de la fiscal per a impulsar la instal·lació de terrasses per part de bars i restaurants. Esta mesura, que naix per a fer front a les demandes dels hostalers després de l'entrada en vigor de la Llei Antitabac, facilitarà als bars i restaurants tant la instal·lació de les terrasses en la via pública com la renovació de les llicències.

Lola Sánchez, regidora d'hisenda, explica que “abans, segons l'ordenança urbanística, no es permetia per exemple realitzar forats en la via pública per a col·locar les carpes de les terrasses i es limitava a 11 mesos la seua instal·lació. Ara podran estar les terrasses tot l'any i a més es facilita la renovació de la llicència presentant el segur de responsabilitat civil”.

Respecte a les reformes de l'ordenança fiscal, la regidora d'hisenda concreta que “hem dividit l'any en temporada alta, de juny a setembre, i baixa, la resta de l'any. Per cada taula per a quatre persones d'una terrassa es pagarà 0'33 euros en temporada alta y 0'06 en la baixa”.

A més d'aprovar esta mesura que afavorirà la instal·lació de terrasses, el ple municipal va traure avant, amb els vots a favor del PSOE y Acord d'Esquerres i l'abstenció del PP, la moció per la qual es modifiquen les tarifes de la grua municipal. Este servici acumulava un dèficit històric d'aproximadament 24.000 euros. Per a fer front a este deute les noves tarifes haurien d'incrementar-se un 116%. No obstant, l'increment ha sigut molt de menor i inclús algunes baixen.

Abans, la retirada del vehicle un dia normal costava 95 euros i 133 si el dia era festiu. A partir d'ara la tarifa és de 100 i 125 euros. Per la seua banda, la presència i fallits (quan la grua es desplaça però no retira el vehicle) passa de 54 a 70 euros en dies normals i de 74 a 82 en festius.

Lola Sánchez indica que “per a fer front als 24.000 euros de dèficit del servici de la grua municipal podíem pujar el 116% de les tarifes o incrementar-ho menys i cobrar servicis que abans no es cobraven. Fins ara, quan la grua acudia a un servici amb motiu d'un acte festiu, com per exemple a retirar un cotxe que interromp el pas d'una cavalcada, no se li cobrava a l'infractor i era l'ajuntament, o siga tot el poble, el que assumia el cost del servici. A partir d'ara, sempre que s'haja avisat i senyalitzat correctament la prohibició d'aparcar temporalment en determinada via, serà l'infractor el que pague i no el poble”.

A més d'estes dos mocions, el ple municipal també aprovà por unanimitat altra d'Acord d'Esquerres per a la modificació de la Llei d'Hipoteques. Fruit d'este acord, es presentarà una proposta en la mesa del Congrés dels Diputats perquè en cas de no poder pagar la hipoteca al banc es cancel·le el deute amb l'entrega de la vivenda.

Juan Manuel Busto, regidor d'urbanisme, afirma que “és injust que a més de no poder pagar la hipoteca i haver d'entregar ta casa hages de continuar-li pagant al banc. No s'hi val. Per això proposem una modificació de la Llei d'Hipoteques perquè el deute amb el banc se salde quan els entregues la vivenda”.

Informa: Miguel Crespo

073-pleno_ordinario

 

04 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres