No fan màgia, com els d'Hogwarts, però els profes de l'institut també donen la nota

No fan màgia, com els d'Hogwarts, però els profes de l'institut també donen la nota

El pop anglés i la música celta de la mà, però fets ací, en terres valencianes, i per uns tipus que sempre han tingut fama de ser molt, molt seriosos i molt, molt austers: els professors de l'institut. Almenys això pensaven els seus alumnes, fins que han descobert que tenen un costat fosc… o millor, que a ells també els agrada donar la nota.

ADIS, l'Associació de Discapacitats de Puçol, buscava una nova idea per a recaptar fons: el seu és buscar contínuament ajudes per a tirar endavant els tallers i totes les activitats que tenen amb els seus alumnes, per mitjà de les quals aconseguixen donar un respir als pares. Fa dos anys van realitzar un campament per uns 4.000 euros. Els agradaria repetir l'experiència, però cal trobar diners on siga.

En la seua busca van entropessar amb José Roldán, professor de l'institut de la població, i també amb Julia Mateo, una d'eixes persones que casualment està en l'institut i en ADIS. Gent jove, amb ganes, amb il·lusió i, arribat el cas, disposats a pujar-se a un escenari i el que faça falta.

Junts van agitar la vareta màgica i van donar amb una fórmula impensable fins hui: un concert de pop anglés i música celta, però interpretat per dos grups de professors de l'institut.

I encara que alguns dels seus alumnes encara no s'han refet de la sorpresa, la veritat és que la cosa sona bé… Bo, sonar no sabem com sonen, però sí que compten amb una trajectòria respectable a les seues esquenes: Outlet, experts en pop anglés, ja ha actuat en distints actes solidaris en la capital del regne; mentres que Samain, amb la seua música tradicional irlandesa a costes, ja ha superat l'època en què només s'associava el seu nom a la nit d'Halloween, i esperen que prompte s'associe a entranyables esdeveniments solidaris.

Per a tan noble causa, no podia faltar la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol, que aporta un local de primera línia, l'Espai Jove, a què es podrà accedir per uns raquítics tres euros per a disfrutar d'uns professors a qui sens dubte els va la marxa… També als seus alumnes, que des de l'1 de març han començat a traure les entrades en l'Espai Social La Barraca (només els dilluns vesprada) i en la pròpia vicedirecció de l'institut (a totes hores, estan en casa). Per als interessats de fora de la població, les entrades es poden obtindre directament a través de Julia, en el telèfon 661 390 681.

Ah, un detall que quasi se'ns oblida: el concert solidari per a ADIS serà el divendres 25 de març a partir de les 11 de la nit. Hi hi haurà barra, però no serà lliure, ja que la recaptació també anirà destinada a l'Associació de Discapacitats de Puçol.

Ja saps, tot el que sempre vas voler cridar-li a la cara al teu professor de secundària, ara tens ocasió de fer-ho, per només tres euros… i, a més, col·labores amb una bona causa. Outlet i Samain estan disposats a donar la nota, no deixes que t'ho compten.

107-espai_jove

 

03 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres