Música, mestre! 58.000 euros perquè no pare la música durant tot un any

Música, mestre! 58.000 euros perquè no pare la música durant tot un any

El Centre Musical i Instructiu Santa Cecília i l'Ajuntament de Puçol firmen un nou conveni anual de col·laboració per valor de 58.000 euros. L'objectiu, garantir la formació dels alumnes de l'escola de música i el manteniment dels instruments en el millor estat possible.

No és la Generalitat Valenciana una institució interessada a recolzar directament a les bandes de música de cada poble, és a dir, a la llavor de la música popular, com queda ben clar pels continus conflictes que arrosseguen en els últims anys, materialitzats sobretot en els concerts i cercaviles de Falles.

Davant d'esta carència autonòmica, són els propis municipis els que han de recolzar a les seues respectives bandes: un suport que repercutix no sols en l'apartat més visible, els concerts gratuïts, sinó també en tota la labor que comporta de formació i preparació d'alumnes per als conservatoris.

L'ajuntament assumix el cost dels professors de l'Escola Municipal de Música i també una part del cost d'instruments, tant per a la compra de nous com per al manteniment dels ja existents”, explica la regidora d'hisenda, Lola Sánchez. “El conveni anual suposa una injecció de 58.000 euros, però és l'única forma que hi haja música i formació musical a Puçol”.

Enfront de les subvencions que reben altres associacions locals, la xifra podria paréixer elevada, però té la seua explicació: en les escoles esportives i en les culturals del cost del professorat es fa càrrec directament l'ajuntament, a través de la Fundació Municipal de Cultura i Esports, mentres que en el cas de la música és el Centre Musical i Instructiu Santa Cecília qui s'encarrega de tots els tràmits i també de la contractació del professorat, d'ací la necessitat un conveni municipal molt més ampli.

Solfeig, piano, vent, fusta, percussió, metall i inclús cant, una àmplia formació inicial en quasi totes les matèries imaginables, que prepara els nostres jóvens per a examinar-se en el Conservatori Superior de Música, però que també té un vessant lúdic i cultural: un cor, una jove orquestra i la banda simfònica, que oferixen diverses actuacions gratuïtes a l'any en la població, junts, separats o en companyia d'altres institucions, com el recent concert comarcal que va convertir Puçol en la capital musical de l'Horta Nord.

El conveni firmat al febrer per José Sancho, president del CMI Santa Cecília, i José Vicente Martí, alcalde de Puçol, garantix que la música no es pare en el nostre poble almenys durant un any més.

Comptem amb un ampli repertori musical que reflectix fidelment allò de València com a terra de la música, però és un patrimoni cultural que en gran manera mantenim viu els pobles, amb fons municipals, perquè altres viuen més pendents dels grans fastos de cara a la galeria”, finalitza l'alcalde, José Vicente Martí.

093-firma_convenio-1

 

03 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres