Tres bandes simfòniques i dos-cents músics convertixen Puçol en la capital comarcal de la música

Tres bandes simfòniques i dos-cents músics convertixen Puçol en la capital comarcal de la música

Més de 500 persones van assistir al concert de bandes simfòniques de l'Horta Nord celebrat en la Casa de Cultura de la nostra localitat. Amb esta actuació, en la que van participar aproximadament 200 músics de Puçol, Rafelbunyol i El Puig, el nostre poble s'estrena com a capital comarcal de la música 2011.

El diumenge 27 de febrer, la Casa de Cultura de Puçol va acollir el primer dels tres concerts comarcals que se celebraran en el nostre poble durant 2011 i que el convertixen en la capital musical de l'Horta Nord enguany. El diumenge, la cita va ser amb el concert de bandes simfòniques, que va comptar amb la participació de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol, la Unió Musical Santa Maria del Puig i el Centre Musical i Instructiu (CMI) Santa Cecília de Puçol. Entre les tres bandes sumaven aproximadament 200 músics, que van delectar amb les seues interpretacions als 300 assistents que no es van voler perdre este gran concert.

La Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol va tocar Overture to Candide de Leonard Bernstein i Libertadores d'Óscar Navarro. Per la seua banda, la Unió Musical Santa Maria del Puig va interpretar el pasdoble animat La Kermés de las vistillas de José Mª Martín, Ireland: of legend and lore de Robert W. Smith i la transcripció de Seiji Matsuda de Danzón NÚM. 2 d'Arturo Márquez. Finalment, el CMI Santa Cecília va tancar el concert amb l'obertura de la peça 1812 de Tchaikovsky, que va comptar amb la participació de la Coral del CMI i del Cor Infantil de les Escoles de Música de Puçol, i amb l'estrena del pasdoble Cort d'Honor Infantil.

José Sancho, president del CMI Santa Cecília, afirma que “ha sigut un èxit total. Hi havia molta gent. Hem omplit completament la Casa de Cultura, inclús hi havia gent pels corredors. El concert estava de gom a gom de públic i de músics de Puçol, Rafelbunyol i El Puig. Estem molt contents”.

Entre el públic assistent, cal destacar l'assistència de la Cort d'Honor de la Fallera Major Infantil 2010 de València. Les xicotetes falleres de la capital no van voler perdre's este concert, en el que el CMI Santa Cecília estrenava el pasdoble Cort d'Honor Infantil, compost pel mestre de la banda de Puçol, Juan Gonzalo Gómez de Val. Cada una de les falleres va rebre una partitures del pasdoble en el seu honor.

A més de la Cort d'Honor de la Fallera Major Infantil 2010 de València, l'acte va comptar amb la presència de Joan Bocanegra, president de la Federació de Bandes de Música de la Comarca de l'Horta Nord, de Jesús Castellar, president de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol, i Isabel Griñán, presidenta de la Unió Musical Santa Maria del Puig. Tampoc no va faltar al concert la Musa de la Música de Puçol, Alba Martínez Gallego, i una important representació de l'Ajuntament de Puçol, encapçalada per l'alcalde, José Vicente Martí.

El pròxim mes d'abril, el nostre poble, capital de la música de l'Horta Nord en 2011, acollirà el segon concert comarcal. En esta ocasió la cita serà amb els millors cors de la comarca, entre ells el de Puçol. Et vas a perdre esta oportunitat única per a escoltar les millors veus de l'Horta Nord?

Informa: Miguel Crespo

136-concierto_comarcal-4

 

01 Març 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres