El dissabte 15 de gener Puçol donarà el tret d'eixida al GR10-XTREM, una de les carreres de muntanya més exigents

El dissabte 15 de gener Puçol donarà el tret d'eixida al GR10-XTREM, una de les carreres de muntanya més exigents

Per segon any consecutiu, el nostre poble serà el punt d'inici del GR10-XTREM, una carrera d'ultrafons que connecta la nostra localitat amb el municipi d'Andilla. Els participants hauran de superar els quasi 100 quilòmetres de recorregut trencacames per la muntanya per a completar amb èxit este desafiament extrem.

El dissabte 15 de gener es disputa una de les carreres de muntanya més dures de la Comunitat Valenciana: el GR10-XTREM. Per segon any consecutiu, Puçol serà la localitat que albergarà l'eixida d'esta prova d'ultrafons, que recorre el tram valencià del sender de Gran Recorregut número 10 (GR10) fins al municipi d'Andilla. La carrera consta de 93 quilòmetres, dels quals 32 discorren per sendes de muntanya. Els corredors hauran d'afrontar al llarg dels quasi 100 quilòmetres de recorregut trencacames més de 3.000 metres de desnivell positiu i altres 3.000 de desnivell negatiu. Per a completar la gesta, els participants disposen de tan sols 22 hores per a arribar a la meta.

Fernando García, tècnic municipal d'esports, explica que “el divendres 14 a les 20:00 hores es durà a terme la presentació del GR10-XTREM en l'Espai Social La Barraca de Puçol. Enguany la prova, que està organitzada pels clubs de muntanya CXM València i Bardés, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol y del Club d'Atletisme Puçol, que a més de senyalitzar amb llums la ruta fins a les Penyes de Guaita, també faran les funcions de cotxe granera durant la carrera”.

El dissabte a les 6:00 hores del matí, els participants en el GR10-XTREM començaran en el Poliesportiu Municipal de Puçol este repte que els portarà pel GR10 fins a Andilla, passant per Segart, Serra, Gátova, Altura o Sacañet, entre altres pobles. La prova es desenvolupa en règim d'autosuficiència: els participants han de ser completament autosuficients per a completar el recorregut sense requerir ajuda externa de cap tipus. No obstant això, podran servir-se dels avituallaments que dispose l'organització en determinats punts de la carrera. L'objectiu és mantindre, en tant que siga possible, l'esperit d'aventura dins de la prova, que representa un autèntic desafiament a la resistència tant física com mental dels atletes.

Fernando indica que “fa falta estar un poc boig per a afrontar una carrera com el GR10-XTREM, però cada vegada té més acceptació entre els esportistes. L'any passat, només va participar un veí de Puçol, Antonio Picón, que va ser capaç de completar el recorregut íntegre després de quasi 17 hores de sacrifici i esforç. Enguany, s'han inscrit huit atletes de la nostra localitat per a participar en esta aventura”.

Informa: Miguel Crespo

GR10-Xtrem, de Puçol a Andilla

12 Gener 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres