Carrera benèfica de boogies i troogies per a lluitar contra la paràlisi cerebral i el càncer

Carrera benèfica de boogies i troogies per a lluitar contra la paràlisi cerebral i el càncer

Tomás F. Esteve, un xiquet de set anys amb paràlisi cerebral, i Alba Pérez, una xiqueta de dos anys amb càncer, són els destinataris de la carrera benèfica de cotxes teledirigits que el 23 de gener organitza el Club Puçol de Radiocontrol en el seu nou circuit de velocitat, situat en el Polígon Industrial Sud de la població.

Hola, em dic Alba, tinc vint-i-quatre mesos i tinc càncer. Des dels sis mesos em van detectar Sarcoma d'Ewing en els teixits blans. M'han operat cinc vegades, dos d'elles a vida o mort… Tinc una germana bessona. S'anomena Ariadna. Vull estar amb ella, créixer juntes, jugar”. Amb esta carta escrita per son pare, Rafael Pérez, es presenta una d'eixes històries que arriben al cor dels veïns.

Una cosa pareguda al que succeïx amb Tomás F. Esteve, veí de set anys de la població amb paràlisi cerebral que necessita rebre cada sis mesos un tractament experimental en Philadelphia, Estats Units. Les amigues de sa mare, Mari Pau, ja van organitzar un mercat ambulant solidari en Nadal. Va funcionar de meravella, però els 6.000 euros que costa cada viatge per a tractar Tomás impliquen que cal continuar buscant ajuda.

I l'ajuda arriba al gener a tota velocitat.

Els socis del Club Puçol de Radiocontrol estan d'estrena: han treballat de valent al desembre per a posar a punt el seu nou circuit de velocitat, on els cotxes teledirigits poden oferir un espectacle de primera i, amb les instal·lacions restaurades, el públic pot seguir les peripècies amb major comoditat i una visió privilegiada.

Per a mostrar als aficionats i curiosos en general els avantatges del nou circuit volíem organitzar una carrera de bugies i trugies, els dos tipus de cotxes teledirigits amb què disfrutem els 35 socis”, explica Juan Carlos Piñol, president del club. “Però hem pensat que perquè la festa siga completa també podíem convertir-la en una carrera benèfica per a ajudar Tomás i Alba, així tots eixim guanyant”.

Amb el patrocini de l'ajuntament, que s'ha fet càrrec de la publicitat, i amb la col·laboració de molts clubs de la Comunitat Valenciana (ja han confirmat la seua assistència els de Xilxes, La Pobla, Requena i Silla, entre altres), els preparatius de la carrera ja estan en marxa: hi haurà servei de bar per als assistents, esmorzar inclòs per als participants, senyalització per a arribar al circuit situat dins del Polígon Industrial Sud (junt amb el tanatori local) i, per descomptat, també hi haurà premis per als guanyadors, que seran entregats per l'alcalde José Vicente Martí i el regidor d'esports, Manolo Piñol.

Encara que els premis són simbòlics, l'important és la labor solidària amb Alba i Tomás, a més de la presentació en societat del circuit, perquè ja ens feia falta tindre unes instal·lacions adequades per a acollir enguany proves del Campionat de Llevant”, conclou el president.

Ja saps quina és la diferència entre els boogies i els troogies (noms que els components del Club Puçol han espanyolitzat com bugies i trugies)? El diumenge 23 de gener, a les 10 del matí, tens una oportunitat única de descobrir-ho, mentres mostres la teua cara solidària una vegada més. T'esperem.

Alba Pérez

11 Gener 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres