Burjassot albergarà la Trobada d'Escoles en Valencià de l'Horta Nord el pròxim 10 d'abril

Burjassot albergarà la Trobada d'Escoles en Valencià de l'Horta Nord el pròxim 10 d'abril

La cita comarcal amb el valencià ja té lloc i data: La XXIV Trobada d'Escoles en Valencià de l'Horta Nord se celebrarà el 10 d'abril a Burjassot. Milers de persones participaran en els tallers, espectacles, cercaviles i la resta de sorpreses que depararà la festa de la llengua. Participa i deixa't sorprendre pel “valor del Valencià”.

El pròxim 10 d'abril Burjassot organitzarà l'edició XXIV de las Trobades d'Escoles en Valencià en l'Horta Nord, que convoca l'entitat cívica Escola Valenciana en més de 20 comarques valencianes. Es tracta d'actes lúdics i reivindicatius que després de més de dos dècades de vida s'han consolidat com la manifestació popular més important d'estima del valencià. Enguany el lema de la festa de la llengua serà “El valor del Valencià”, en honor al narrador i gramàtic Enric Valor, ja que durant 2011 es commemora el centenari del seu naixement.

Com deia el propi Enric Valor, “si el poble valencià es guarda amb amor la seua pròpia identitat, manté la llengua i incrementa el seu ús com a llengua de comunicació, la pervivència del valencià quedarà assegurada”. Este és l'esperit de les Trobades d'Escoles en Valencià, el buc insígnia d'Escola Valenciana.

Un vaixell que en 2011 amarrarà a Burjassot, després de l'èxit de la passada edició comarcal celebrada a Bonrepòs i Mirambell. Des de finals de 2010, la Comissió Organitzadora Local de Burjassot treballa per a elaborar la programació de la Trobada d'Escoles en Valencià de l'Horta Nord. A més, els centres educatius d'infantil i de primària i els instituts de secundària també preparen el seu desembarcament en la gran festa del valencià.

En las aules de l'Horta Nord els alumnes ja dissenyen els seus cartells per a il·lustrar la Trobada d'Escoles en Valencià. Durant l'inici de 2011 es coneixerà el guanyador d'este tradicional concurs escolar de cartells. A més, durant la festa del valencià a Burjassot es lliurarà el 13é concurs de Literatura en Valencià en la fase Trobada.

Xiquets i xiquetes, mestres i mestres, pares i mares i la resta de ciutadans de tota la comarca es reuniran com cada any per a participar en les distintes activitats de les Trobades, que van des de tallers fins a espectacles, passant per exposicions, cercaviles i moltes més sorpreses. En 2010, més de 200.000 persones van participar en les distintes festes comarcals de la llengua que va organitzar Escola Valenciana en Benimaclet, Estivella, Gandia, Alacant, Elx, Atzeneta, Massanassa, Montesa...

En 2011 la cita de la comarca de l'Horta Nord amb la llengua serà a Burjassot. Participa i deixa't sorprendre pel "valor del Valencià".

Informa: Miguel Crespo

En las aules de l'Horta Nord els alumnes ja dissenyen els seus cartells per a il·lustrar la Trobada d'Escoles en Valencià

09 Gener 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres