Laia G. Gómez: “Espere que més xiquets tinguen l'oportunitat de ser alcaldes i regidors”

Laia G. Gómez: “Espere que més xiquets tinguen l'oportunitat de ser alcaldes i regidors”

Com a part dels actes del Dia de la Constitució, els alumnes dels col·legis d'educació primària de Puçol van participar en les diferents sessions del Ple Infantil de l'Ajuntament. Els estudiants i professors del col·legi Alfinach i del Lluís Vives ens conten  com  van viure estos xiquets la seua primera experiència democràtica.

Laia Gemma Gómez Giménez és una de les alumnes de 5t de primària del col·legi Alfinach que va participar en un dels Plens Infantils que l'Ajuntament de Puçol va celebrar, el dijous 2 de desembre del 2010, per a commemorar l'aniversari de la Constitució. Laia G. Gómez afirma que “va estar molt bé perquè em va encantar que els xiquets pogueren ocupar el càrrec de l'alcalde i el dels regidors. M'he donat compte que és molt difícil, però em va agradar molt el ple i a més eixir en EMTV Puçol. Espere que continuen fent estos plens i que més xiquets tinguen l'oportunitat de ser alcaldes i regidors per un dia per a disfrutar d'esta activitat tan important i interessant”.

Un dels rejovenits regidors del col·legi Alfinach va ser Leonardo Musto, qui ens confessa que “mentre el públic s'asseia i ens esperava, als regidors ens han presentat l'alcalde de Puçol, que ens ha ensenyat el seu despatx i ens ha comentat que valoraria les nostres propostes. Ha dit que segurament serien útils, però que serà difícil fer que es complisquen totes”.

Per la seua banda, la seua companya de classe Paloma Chulvi explica que “em va agradar molt que, malgrat que haguera de treballar per al poble en eixos moments, l'alcalde estiguera allí i observara les propostes que feien els “regidors” dels col·legis. Em van agradar les propostes que van fer tots. Algunes més que altres, però en general van ser impressionants. Al final va votar fins al públic, inclosa jo clar”.

Toni Arias, un altre dels alumnes del col·legi Alfinach, descriu esta primera presa de contacte amb la democràcia com “fascinant” i a més es mostra sorprés per “l'edifici tan gran que té l'Ajuntament de Puçol i la quantitat de gent que treballa allí”.

Des del col·legi Lluís Vivestambé valoren molt positivament esta experiència. “Després de realitzar l'activitat del Ple Infantil i avaluar-la en classe amb els alumnes, consideramos molt positiva tant l'organització com l'acollida i el desenvolupament de l'activitat. Els xiquets han deprés el que es desprén dels plens per a comprendre millor la democràcia i a més han disfrutat participant en esta activitat”, indiquen fonts del centre.

I és que el Ple Infantil té per objectiu acostar la Constitució i el joc democràtic als més xicotets de Puçol, perquè entenguen el funcionament de les institucions, especialment el de l'Ajuntament de Puçol. Una lliçó política que els xiquets i xiquetes del nostre poble van deprendre una vegada més d'una manera divertida i amena gràcies al Ple Infantil, un acte en què la política passa a ser un joc de xiquets almenys durant unes hores.

Lluís Vives va realitzar el ple infantil amb el col·legi Virgen al Pie de la Cruz

07 Gener 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres