Huitanta camions diaris d'arena per a poder obtindre la bandera blava en la platja de Puçol

Huitanta camions diaris d'arena per a poder obtindre la bandera blava en la platja de Puçol

Huitanta camions diaris, des de desembre fins al pròxim mes de març, permetran aportar 80.000 metres cúbics d'arena a la platja de Puçol. Esta actuació, a càrrec del Ministeri de Medi Ambient, forma part del paquet de mesures destinat a restaurar la platja de la població. Amb esta millora, l'objectiu municipal és obtindre la bandera blava este estiu.

A l'abril del 2003 van començar les obres de regeneració de la platja de Puçol, amb la construcció de sis espigons i l'aportació d'arena per a consolidar la platja. En 2004 es va construir el passeig marítim i el conjunt va ser inaugurat al juliol del 2005.

Tot este ambiciós projecte va ser íntegrament assumit per la Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient i, en síntesi, va suposar la creació de sis espigons, un passeig marítim de 2.100 metres de longitud i l'aportació de 300.000 tones d'arena, tot això per un import de 13 milions d'euros.

Amb estes noves instal·lacions, en 2005 ja es va posar en marxa un programa municipal per a potenciar l'ús d'esta platja nova i de gran qualitat. Este programa, que contempla actuacions tant de protecció ambiental com de serveis als usuaris, va donar els seus fruits de forma immediata: a l'estiu de 2006, la consellera de Turisme, Milagrosa Martínez, feia entrega a l'alcalde, Juan Manuel Busto, i al regidor d'Urbanisme, Mariano Sanchis, de la bandera Qualitur, que certificava la qualitat dels serveis em l'àmbit internacional.

''Amb el distintiu Qualitur demostrem que complim les normes internacionals ISO-9001, ISO-14001, les exigències de qualitat de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola i el reglament europeu EMAS de gestió mediambiental'', va assenyalar Juan Manuel Busto en el moment d'arreplegar el guardó. ''Però volem més, volem la bandera blava per a la nostra platja''.

I eixe és l'objectiu per a l'any 2007: que Puçol tinga per primera vegada en la seua història una bandera blava en la seua platja. Però per a complir este objectiu feia falta que el Ministeri de Medi Ambient complira el seu compromís de continuar regenerant l'arena de la platja després de la primera aportació.

I este és el pas que es va iniciar el passat mes de desembre: durant aproximadament tres mesos, una mitjana de huitanta camions diaris arriben a la platja de Puçol per a realitzar una aportació d'arena que en total arribarà als 80.000 metres cúbics.

''Esta aportació d'arena podria haver-se realitzat abans de l'estiu, però els informes tècnics van recomanar esperar fins a l'hivern, per a comprovar quin havia sigut la pèrdua d'arena i en quines zones'' -indica Mariano Sanchis-. ''En tot cas, la nova aportació permetrà cobrir les zones que més han acusat l'acció dels distints temporals i, per al pròxim estiu, l'arena ja estarà totalment estabilitzada, pel que esperem optar a la bandera blava, ja que els serveis al ciutadà i les mesures de protecció mediambiental es continuen aplicant amb el mateix rigor que el passat any''.

Quan finalitze l'aportació d'arena, el ministeri també es farà càrrec de la reparació de les vies utilitzades (fonamentalment el camí La Mar i el carrer Ríu Xúquer), ja que el pas de milers de camions està deteriorant el ferm d'estes vies.

Esta última actuació també estava prevista en els acords amb Medi Ambient i, per a justificar l'estat d'estes vies públiques abans i després del pas dels camions carregats d'arena, des d'Urbanisme es va preparar un dossier informatiu amb fotografies d'ambdós zones, segons el regidor: ''perquè no hi haguera cap dubte del bon estat del camí i del carrer abans del pas dels camions carregats d'arena. Sabem que el deteriorament és inevitable, però també volem garantir als veïns que el Ministeri complirà el seu compromís i restaur

16 Gener 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres